Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2021 8:27:16

Prosazujeme kvalitní zdravotní péči dostupnou všem občanům!

Prosazujeme kvalitní zdravotní péči dostupnou všem občanům!

Koronavirová krize, která od března minulého roku plně zasáhla naše zdravotnictví, zahltila nemocnice a zásadně zhoršila lidem dostupnost zdravotní péče.

Také odhalila celou řadu systémových chyb, které musí být v resortu zdravotnictví napraveny. Dovolím si představit, jak chce hnutí SPD tento stav v našem zdravotnictví zlepšit a jaké má stanovené priority k postupnému zavádění do praxe.

Zásadně odmítáme chaotický ne-systém, který se vytvořil dlouhodobým zanedbáváním koncepčního přístupu pod vlivem zájmových skupin a jejich komerčních zájmů. Zdravotnictví v České republice se stále více vyvíjí v systém sloužící prospěchu korporací, které z něj odčerpávají prostředky, a stále méně ku prospěchu pacientů a zdravotníků. Zdravotnictví je veřejná služba, jejíž kvalita a dostupnost závisí na celkovém objemu prostředků, které do ní mohou být vloženy, a které jsou účelně využity. Z omezených zdrojů financování zdravotnictví vyplývají jeho hlavní problémy. Jsou to nedostatek osob pracujících ve zdravotnictví, nerovnoměrná distribuce zdravotních služeb a jejich nestejná kvalita. Budeme trvat na změně cenové politiky ke snížení neúčelných nákladů a předražených nákupů tak, aby zůstalo více prostředků na mzdy a léčení. Budeme též usilovat o to, aby stát a orgány veřejné správy mohly ovlivňovat výši odměn pracovníků ve zdravotnictví, která je stále nedostatečná, a více dohlížet na kvalitu a distribuci zdravotních služeb. Vše je vedeno s cílem, aby stát mohl občanům garantovat jejich kvalitu a dostupnost.

Pracovníci ve zdravotnictví chybí jednak proto, že jich je v jednotlivých oborech vyškolen nedostatečný počet, ale zejména proto, že odcházejí mimo zdravotnictví a dále do zemí schopných nabídnout vyšší odměny za práci. Budeme proto usilovat o vytvoření systému koncepcí jednotlivých lékařských oborů a napravovat následky jejich nedostatečného nebo nerovnoměrného rozvoje včetně standardů personální a technické vybavenosti, rozsahu a návaznosti sítě služeb. Z mnoha oborů, které jsou zanedbány, vyžaduje zvláštní pozornost stomatologie. Podpoříme systém zdravotnického školství a postgraduálního vzdělávání lékařů a dalších zdravotníků, omezíme přesčasovou práci ve zdravotnictví a zjednodušíme její administrativu. Navrhneme koncepci dalšího vzdělávání lékařů s ohledem na návrhy lékařské komory a musíme znovu definovat požadavky v systému vzdělávání zdravotních sester. Rozšíříme kompetence praktických lékařů v oblasti řízené péče. Výsledkem bude kvalitnější péče pro naše občany.

Pro hnutí SPD je zdraví našich občanů na prvním místě. Vážíme si všech pracovníků poskytujících zdravotní péči v rámci své profese, kteří svou profesionalitu prokázali v souvislosti v boji s nemocí covid-19, čímž si zasloužili naši úctu a poděkování. Víme, jak naše zdravotnictví vést a kam ho směřovat, a proto musíme mít silný mandát v rámci zastoupených stran v budoucím složení Poslanecké sněmovny.

Máte-li shodný názor, podpořte prosím naše hnutí SPD v říjnových volbách, které kandiduje pod číslem 4. Děkujeme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama