Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2021 9:16:12

Dnes je tomu už 103 let, kdy byla oficiálně uznána Československá republika!

Dnes je tomu už 103 let, kdy byla oficiálně uznána Československá republika!

Připomínáme si výročí vzniku nezávislého samostatného československého státu.

Jeho hranice byly vymezeny mírovými smlouvami a z nich vycházejícími rozhodnutími v rámci versailleského mírového systému, kdy se jednalo o jeden z nástupnických států rozpadlého Rakousko-Uherska. Tehdejší Československo zahrnovalo území Čech, Moravy, Slezska (České Slezsko), Slovenska a Podkarpatské Rusi.

Hnutí SPD si každoročně 28. října připomíná obnovení české státní suverenity v rámci vzniku Československa v roce 1918 a chová úctu a respekt ke všem vlastencům, kteří během dějin položili své životy za svobodu českého národa. Sluší si připomenout i ty aktéry, kteří se o to přímo zasloužili a následně byli nazýváni „Muži 28. října“ – Antonín Švehla, Alois Rašín, Jiří Stříbrný, Vavro Šrobár a František Soukup. Hlavně je třeba zmínit tehdejšího prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, dále předsedu vlády Karla Kramáře, ministra zahraničí Edvarda Beneše a ministra vojenství Milana Rastislava Štefánika.

SPD je vlastenecké hnutí hájící odkaz prezidenta osvoboditele Tomáše G. Masaryka a hodnoty, které společně se svými výše uvedenými spolupracovníky prosazoval, tedy občanskou i národní svobodu, přímou demokracii, duchovní a kulturní evropské tradice a národní hrdost. Proto cítíme jako vlasteneckou povinnost bojovat za dědictví našich předků, kteří udrželi a vybojovali naše národní práva, a nesmíme nikdy připustit jejich zcizení. Jako povinnost vnímáme předat jí svobodnou a v dobrém stavu i našim potomkům. Chceme skutečnou svobodu všem lidem žijícím v České republice, demokracii, tedy vládu lidu nad jejich zemí, a našemu národu práva a místo, které mu historicky patří.

Cílem, který vychází z našeho programu, je vybudovat z České republiky bohatý stát, kde se vyplatí poctivá práce a férové podnikání a kde se našim slušným a pracujícím občanům dobře žije a mají zde své rodiny, přátele, sousedy a kolegy v práci. Všichni společně pociťujeme lásku ke své vlasti a ke svému národu, ctíme naši historii, kulturu a tradice.  

Požadujeme, aby Česká republika prosazovala vůči ostatním zemím sebevědomou a samostatnou zahraniční politiku, vycházející z rovnocenného, přátelského a vzájemně výhodného vztahu ke všem z nich, a se kterými budeme obchodovat a jednat podle vlastního rozhodnutí. V žádném případě si nenecháme diktovat, s kým se smíme stýkat a s kým nikoliv tak, jak se nám to snaží vnucovat EU. Nechceme být vedeni zájmy EU nebo nadnárodními korporacemi – pro nás jsou prioritní zájmy České republiky a jejích občanů. Nepřipustíme řízení ČR podle instrukcí z EU. Česká republika musí být opět suverénním státem bez diktátu Bruselu.

Musíme proto v zájmu odkazu našich předků, kteří se zasloužili o vznik československého státu v roce 1918, znovu bojovat o obnovení naší suverenity, jejíž významnou část jsme ztratili vstupem do EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama