Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2021 15:54:00

Radnice nechala odstranit první autovraky

Radnice nechala odstranit první autovraky

V uplynulých dnech přistoupila valašskomeziříčská radnice k odtažení prvních tří nepojízdných vozidel z parkovišť v ulicích města.

Přispěl k tomu nový zákon, který umožňuje odtáhnout a následně zlikvidovat vůz s STK propadlou šest a více měsíců.

Náklady spojené s uvedenými úkony jdou přitom plně za provozovatelem vozidla. „I díky tomu se v posledních třech letech podařilo odstranit většinu z cirka 22 nahlášených autovraků v ulicích našeho města. Provozovatelé totiž reagovali na výzvu vylepenou také přímo na jejich vozech. Bohužel jsou zde však i tací, kteří se svým povinnostem vyhýbají. Proto jsme po uplynutí všech zákonných lhůt museli přistoupit k odtahu jednoho vozidla z ulice Havlíčkova a dvojice vozů z ulice Husova,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Město také uzavřelo smlouvu se společností PARTR spol. s r.o., která ve Valašském Meziříčí zajišťuje mimo jiné likvidaci autovraků. „V areálu firmy budou vozidla odstavena po dobu tří měsíců, jak stanoví zákon. Během této lhůty si je může provozovatel ještě vyzvednout a uhradí pouze odtah. V opačném případě po něm budeme následně vymáhat také náklady na likvidaci autovraku,“ popsala další postup Dagmar Hermannová z odboru komunálních služeb radnice a dodala: „Paralelně řešíme ještě dvojici vozidel na parkovišti u městského hřbitova. Zde však mají provozovatelé ještě čas zajistit si jejich odvoz či odtah.“ 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama