JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2021 4:31:00

Vláda chce národního ptáka. Bude modrý?

Vláda chce národního ptáka. Bude modrý?

Komentář na facebookovém profilu k změnám, které chystá budoucí vláda premiéra Fialy

 Přístup hlavních medií k nastupující vládě, i když navrhovaná jména budí nejméně rozpaky, pokud ne přímo hrůzu, je od voleb opravdu jiný a víc než schovívavý. Např. seznamzpravy.cz vybral deset tzv. klíčových změn, které chystá budoucí vláda premiéra Fialy. "Zaujal" mě především obecný, o ničem nevypovídající výklad deklarovaných změn, avšak nic jiného jsem neočekával a otřáslo mnou, byť také očekávaně, směrování zahraniční politiky ČR.

V části programu k obraně státu SPOLU říká, že: "Nedemokratickým státům neumožníme přístup ke klíčové infrastruktuře České republiky" - viz. dostavba Dukovan, resp. odstranění Ruska a Číny. Pro nastupující vládu asi není závazný Mezinárodní pakt o občanských a politických právech u nás vydaný pod č. 120/1976 Sb... nebo si to alespoň myslí ti, kteří chtějí být jmenováni ministry, protože jinak by nemohli v oficiálním dokumentu označit dva stálé členy Rady bezpečnosti za nedemokratické.

Taková nabubřelost a neomalenost se možná hodí do hospody čtvrté cenové kategorie, případně na pochybné informační servery, kde se šíří falešné informace. Kdo asi ze skutečných státníků s takovými lidmi bude jednat? Nikdo, jen z ČR udělají stát druhé nebo třetí kategorie.

Vím, nic nového pod "spolu" sluncem, jen mě zaráží ta zpupnost, nebo jak bych to nazval lépe, svévolně bez respektu k základům mezinárodního práva až diktátorsky rozhodovat o tom, který stát je ještě demokratický a který už nikoli. Je snad demokratické v průběhu splácení hypotéky radikálně zvýšit občanovi úrokovou sazbu, a tím bezprecedentně ohrozit jeho finanční a sociální existenci? Nechám to na vás.

Tahle hra, kterou prof. Ivan Sviták trefně nazval demkraturou, ne demokracií, mě už léta nebaví. Doposud to ale ještě jakžtakž šlo přejít, protože to nebylo oficiální vládní stanovisko. Ovšem co se děje nyní, to už je hodně za hranou. Je to na rozdíl od jiných věcí, tzv. priorit, opravdu důležité. No a proto mne zaujalo ještě něco - nová vláda chce českého národního ptáka. Mám tomu rozumět v duchu sebestřednosti ODS tak, že onen národní pták bude muset být barvy modré?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama