Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2021 18:17:00

Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum

Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum

Komentář na facebookovém profilu k současné situaci kolem covidu.

 Nebudeme vám lhát. Situace je opravdu vážná.

Není důležité, kdo za to může. Není důležité, že nastupující vláda zdědí příšernou situaci. Důležité je se s ní popasovat.

Selhalo trasování, lidé se nechtějí očkovat. Na posilování hygien a očkovací kampaně je vlastně pozdě. Krizové řízení se minulé vládě vymklo z kloubů už na začátku. A my říkáme: pojďme to zjednodušit. Řešme krizi tak, jak se skutečně řešit má. Poslední dny jsme pracovali na jasném diagramu jednotlivých zodpovědností konkrétních lidí. A ti nebudou mluvit na separátních tiskových konferencích. Vždycky budeme mluvit jedním hlasem a informaci veřejnosti vyšleme vždy ve vzájemné shodě po prodiskutování s odborníky. To je náš závazek.

Není to opatření, které na první pohled vyřeší neuvěřitelných 25000 nakažených. Je to ale věc, kterou správný krizový manažer udělat musí. Pokud budu ministrem vnitra, chci být krizovým manažerem, který bude dbát na bezpečí lidí.

Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum, dodržujme rozestupy, myjme si ruce, mějme respirátory tam, kde to dává smysl. Pokud můžeme, nechme se očkovat. Vzpomeňme na to, že chráníme sebe navzájem a své blízké. Vzpomeňme na to, že tu brzy budou přeplněné nemocnice. Nechci se dočkat toho, že se bude vybírat kdo bude připojen na ventilátor. A udělám všechno pro to, abychom epidemii teď začali zpomalovat.

My politici máme před sebou důležité úkoly, nemůžeme ale předstírat, že situaci, ve které jsme, zvládneme bez vás. Potřebujeme vaši pomoc. Potřebuje ji celá společnost, zejména pak zdravotníci v zahlcených nemocnicích, učitelé a další, kteří v krizi pomáhají. Těm za jejich práci i nasazení musíme denně děkovat, jsou skvělí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama