MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2021 19:21:00

Dosáhli jsme nejnižšího zadlužení za dvacet let

Dosáhli jsme nejnižšího zadlužení za dvacet let

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům hospodaření pražského magistrátu

 Zatímco vláda Andreje Babiše nebývale hýřila a zadlužovala i děti našich dětí, v Praze hospodaříme i navzdory koronakrizi odpovědně.

Děkuji náměstkovi Pavlu Vyhnánkovi (Praha sobě) za jeho práci jakožto strážce městské kasy. Je to pozice neprávem nedoceněná, ale obzvlášť důležitá. Vždyť jen v příštím roce bude město hospodařit s rozpočtem přesahujícím 90 miliard Kč! A jen díky tomu, že s financemi nakládáme jako řádní hospodáři, můžeme vyčlenit rekordních 20 miliard Kč na investice (plus další investice dělají ještě městské společnosti samostatně).

Praha se mění a ještě bude doslova měnit před očima. Nejvíc peněz půjde do dopravy, třeba do stavby metra D, na výstavbu a obnovu tramvajových tratí, stavbu lávky spojující Holešovice a Karlín, rekonstrukci a dostavbu Průmyslového paláce, rekonstrukci Malostranského náměstí, přípravu koncertního sálu na Vltavské, ale také na výstavbu a rekonstrukce škol nebo rozvoj městských částí.

Zároveň je nutné říct, že je to už druhé volební období, kdy město nemělo prakticky žádnou podporu ze strany státu. Přístup státu by se měl v tomto ohledu určitě změnit a některé stavby by měl stát spolufinancovat. Především metro D, pokračování vnitřního městského okruhu nebo bytové domy pro dostupné bydlení na pozemcích města.

Praha bohužel přišla o miliardy korun nejen kvůli pandemickým opatřením, ale také daňovému balíčku z dílny ANO a ODS. Díky odpovědnému hospodaření města ale neustále snižujeme dluh z minulých období. Z 35 miliard Kč na částku pod 15 miliard Kč. Zeštíhlili jsme také úřad o 7 % úředníků.

Dovolím si proto tvrdit, že oproti státu jsme jako Praha vzorem rozpočtové odpovědnosti. A tak to má přece být.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama