MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2021 8:36:00

Praha musí být pro vládu parťák

Praha musí být pro vládu parťák

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci s vládou.

 Praha musí být pro vládu parťák, ne nepřítel. Jsem rád, že k tomu teď máme slibně nakročeno.

Na nic nečekáme a už jsme začali naplno jednat o budoucí spolupráci na řešení nejpalčivějších problémů našeho města, které je možné zvládnout jen společnými silami s vládou. Ivan Bartoš nám jakožto kandidát na ministra pro místní rozvoj přislíbil plnou podporu a za to mu moc děkuji.

Naší snahou tak bude například zkrocení krize dostupnosti bydlení. Je třeba urychlit a digitalizovat stavební řízení, aby se na trh dostal co nejdříve dostatečný počet bytů. Chceme ale získat podporu i pro obecní výstavbu dostupného bydlení. Lidem, kteří čelí problémům s bydlením, může pomoci zase dlouho očekávaný zákon o podpoře v bydlení.

Zároveň potřebujeme konečně mít v ruce nástroje, jak si nastavovat vlastní pravidla pro fungování Airbnb. A také chceme docílit toho, aby města mohla sama rozhodovat o svém území v rámci územního plánování. Vždyť jsou to právě lidé v obcích, kteří vědí, co je pro rozvoj jejich okolí nejdůležitější!

Dotkli jsme se ale kromě bydlení také dalších důležitých témat, třeba jak zajistit další bezproblémové čerpání peněz z evropských fondů, nebo možnosti, jak upravit pravidla pro cestovní ruch, aby byl Praze přínosem a ne hrozbou.

Už se s radním pro bydlení Adam Zábranský - pražský radní nemůžeme dočkat té příjemné změny, kdy Ministerstvo pro místní rozvoj bude brát zájmy Prahy a Pražanů vážně!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama