Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 11:06:00

Nechci komplikovat fungování vlády

Nechci komplikovat fungování vlády

Komentář na facebookovém profilu k rezignaci na mandát poslance.

 Milí všichni,

mám za sebou jedenáct let ve sněmovně. Mou prací byla regulace hazardu, protikorupční zákon o registru smluv, pomoc lidem v dluhové pasti, rušení nezákonných exekucí, týden dovolené navíc pro vedoucí mládeže, atd.

Před čtyřmi lety jsem coby celostátní lídr STAN přivedl naše hnutí do sněmovny. Před 2 lety jsem zvažoval jak dál a nakonec se rozhodl, zapojit do kampaně a pomoci STANu uspět ve volbách a pokusit se ukončit vládu Andreje Babiše. 

Podařilo se. 

V době 108 členné koalice, vlády s důvěrou, jsem se v očekávání dalších velkých výzev rozhodl pro absolvování stáže na téma EU, její budoucnosti, jejího ukotvení ve světě a tím i o naší budoucnosti. 

Protože jsem si myslel, a pořád jsem o tom přesvědčen, že je povinností politika zvyšovat svou kvalifikaci ke službě republice, v dobré víře jsem se rozhodl usilovat o vědomosti, nadhled, kontakty, které bych ve zbylých 3,5 letech mandátu vysoce zúročil. Stejně, jako jsem byl rozhodnut účastnit se klíčových hlasování ve sněmovně i v době této stáže.

Nechci komplikovat fungování vlády a našeho hnutí STAN. A tak vyslyším výzvu našeho předsednictva a složím mandát poslance.  

Chtěl bych se omluvit všem, které svým odstoupením zklamu, a poděkovat všem, kteří mě v mém rozhodnutí podporovali. 

Vládě a koalici přeji hodně štěstí a ať se daří. Nebudou to mít lehké.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama