Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2022 15:39:00

EU nemá v zahraniční politice jednotný hlas

EU nemá v zahraniční politice jednotný hlas

Komentář na facebookovém profilu k zahraniční politice Evropské unie

 Máme sice ministra zahraničních věcí, to však neznamená, že vám přestanu sdílet své pohled na zahraniční politiku. Ostatně, mám ji stále v rámci EP "na starost", a činnost unijních institucí a české vlády se může lišit. Pokud vás tedy zajímal můj postoj k současné situaci na ukrajinsko-ruských hranicích, dnes jsem na ČT24 odpověděla na všechno, co se toho týká:

Jako Piráti podporujeme dodávky materiálu na Ukrajinu.

Jsme zastánci diplomatického řešení, nikdo nechce válku; součástí deeskalace ale je kromě vyjednávání i schopnost odrazení protivníka.

Současná situace bohužel potvrzuje to, co zmiňuji již delší dobu: že EU nemá v zahraniční politice jednotný hlas.

I tuto situaci ale lze využít k poukázání na to, že se to musí změnit, pokud chceme být jakkoli relevantní. I sankce budou zbytečné, pokud útočník nebude věřit tomu, že máme vůli a schopnost je udržet. O to víc to platí u tvrdších opatření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama