PhDr. Mgr. Vít Šimral, Ph.D. et Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 13:40:00

Pražská výprava bude bojovat o medaile

Pražská výprava bude bojovat o medaile

Radou hl. m. Prahy byla dnes schválena podpora účasti pražské sportovní výpravy na Hrách X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2023 v Královéhradeckém kraji. Konkrétně se jedná o příspěvek ve výši téměř 2,5 milionů korun.

 „Je důležité v dětech rozvíjet jejich sportovní talent a přirozenou touhu po pohybu. Účast pražské reprezentace na doposud všech ročnících ukazuje, že je dětská olympiáda mezi pražskými sportovci velmi oblíbená. Její program tvoří jak sportovní soutěže, tak i doplňující umělecké soutěže ve vymezených kategoriích žáků základních škol. Děti z různých krajů napříč Českou republikou si tak díky této události mohou prožít emotivní atmosféru podobnou skutečným olympijským hrám,” uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Mladí reprezentanti čtrnácti krajů nastoupí na olympijský stadion, složí olympijskou přísahu, jsou svědky obřadu zapalování olympijského ohně a vztyčování olympijské vlajky, dostávají olympijské medaile, bydlí v olympijské vesnici.

Republikové hry olympiády dětí a mládeže se konají pod přímou patronací Českého olympijského výboru jednou za dva roky, samostatně vždy letní a zimní. Sportovní program tvoří sporty povinné, volitelné z olympijských sportů a volitelné z neolympijských sportů dle prostorových a kapacitních možností pořádajícího kraje. Snahou každého kraje je vyslat maximum sportovců, horní hranice je stanovena dle vyhlášení organizátora.

Hry X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky se uskuteční ve dnech 22. až 27. ledna 2023 v Královéhradeckém kraji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama