JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 15:13:00

Zemi jsme jí předali v tom nejlepším možném stavu

Zemi jsme jí předali v tom nejlepším možném stavu

Komentář na facebookovém profilu k ekonomické situaci republiky.

Že jsme Českou republiku zadlužili a předali v katastrofálním stavu? Nesmysl a demagogie nové vlády!? Zemi jsme jí předali v tom nejlepším možném stavu, jak dokazují vyjádření ekonoma Jan Švejnar. Stále opakuji a varuji: tupými škrty a utahováním opasků může Zbyněk Stanjura, Petr Fiala a spol. vše snadno pokazit a uvrhnout stát do recese.

“Nová vláda nastoupila do roku, který není jednoduchý. Ale na druhé straně má velice dobré výchozí podmínky. Protože máme velmi nízkou míru zadlužení, ta se bere jako dluh dělený HDP. Ten je u nás přibližně čtyřicet procent, jako byl v roce 2012, 2013, 2014, čili v tom smyslu máme obdobnou míru zadlužení a je velice nízká oproti jiným zemím,” říká prof. Švejnar.

Dejte si celý rozhovor ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama