MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2022 18:45:00

Dobrá zpráva z ministerstva dopravy - okruh bude

Dobrá zpráva z ministerstva dopravy - okruh bude

Komentář na facebookovém profilu k stavbě Městského okruhu

 Pan ministr Martin Kupka už se dříve nechal slyšet, že dostavba Pražského okruhu je jednou z hlavních dopravních priorit nové vlády a rád by ji měl hotovou do konce dekády. To jsme si potvrdili. Aby se stavba urychlila, pan ministr se zaměří na odblokování výkupu pozemků a důslednou kontrolu průběhu stavby.

Zahájili jsme také jednání o případné podpoře od ministerstva při stavbě Městského okruhu. Shodli jsme se, že se jedná o klíčovou stavbu nejen pro Prahu, ale také pro celou metropolitní oblast. A že tak je to nutné vnímat, že Městský okruh uleví i třeba dojíždějícím Středočechům.

Projednali jsme ale také možnosti dalšího rozvoje vesmírného výzkumu v Praze. Jsme v této oblasti světovou špičkou, a má proto smysl tyto kosmické aktivity dále podporovat. Hlavní je teď najít vhodné sídlo pro fungování Agentura EU pro vesmírný program (EUSPA). Za Prahu jsme dali ministerstvu konkrétní nabídku, že by mohla agentura sídlit v areálu Nové Palmovky.

Celkově je příjemnou změnou oproti dřívějším letům, že se dá nyní vstřícně jednat o spolupráci mezi Prahou a vládou. Věřím, že to tak bude i nadále, protože je to cesta, jak dále zlepšovat život téměř dvěma milionům lidí, kteří v Praze žijí, pracují nebo studují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama