Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2022 21:26:00

Vyzýváme všechny české občany, aby opustili Ukrajinu

Vyzýváme všechny české občany, aby opustili Ukrajinu

Komentář na facebookovém profilu k bezpečnostní situaci na Ukrajině

Ministerstvo zahraničí vzhledem k bezpečnostní situaci na Ukrajině vyzývá všechny české občany, aby území opustili. Nechceme děsit, vyvolávat paniku, nemůžeme ale předstírat, že obezřetnost není na místě. Situace je vážná. Nedoporučujeme nejen cesty na Ukrajinu, ale ani do Běloruska či Ruské federace.

Připravovali jsme se a stále se připravujeme na všechny varianty. Doufáme ale, jako země, která má s ruskou agresí bezprostřední historickou zkušenost, že to bezprecedentní ohrožení míru v Evropě, asi nejvážnější, které tu od 2. světové války máme, že nedojde k jeho válečnému naplnění. Stále doufáme, že jsou tu otevřené možnosti diplomatického řešení. Rusko nemůže vnucovat jinému státu svoji představu světa a říkat mu, s kým má uzavírat strategické partnerství, s kým se smí či nesmí bavit.

Zajišťujeme zejména bezpečí našich občanů a jsme připraveni poskytnout pomoc všem našim spojencům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama