Ing. Jiří Blažek

Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2012 22:00:00

Škodí zemědělcům vláda nebo oni sami sobě

Škodí zemědělcům vláda nebo oni sami sobě

Komentář člena výkonného výboru TOP 09 Jiřího Blažka

Zemědělci chtějí stávkovat kvůli zelené naftě. Ano, je to jejich právo, ale spíše by měli jednat a hledat kompromisy. Je logické, že když se někde přidá, někde se musí zase vzít.

Nemusíme souhlasit s návrhy vlády, ale vždy je potřeba o tom jednat. Zemědělci by místo ostrých slov měli daleko více přijímat nabídky k jednání. A také se starat o podstatu své práce – tedy o půdu. Monokultury ničí naši půdu. A podívejme se kolem sebe, co děláme u nás na Vysočině s půdou, když tam chceme mít brambory jako z Polabí. Když se celé pole převrátí naruby, odstraní se kameny a pak tam zasázíme brambory na nevhodný pozemek, tzv. erozivně ohrožený, tak máme půdu místo na poli na silnici či v potoce nebo v přehradě.  Je to sice možné a právě teď výhodné, ale není to dlouhodobě udržitelné.

Viděl jsem to minulý týden, když jsem jel z Pelhřimova do Prahy. Přihnal se déšť, který měl charakter přívalového, strhl půdu a ta zaplavila dálnici. Podobné je to i na jiných místech. Sami si ničíme půdu, která je nenahraditelná a neobnovitelná. Pak se musím ptát, kdo dělá větší škody – vláda nebo zemědělci sami, když ničí to, co nás a naše potomky má živit?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama