Mgr. Adéla Šípová

  • Piráti
  • Kladno
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2022 21:15:00

Na znění zákonů se dá napáchat hodně škody

Na znění zákonů se dá napáchat hodně škody

Komentář na facebookovém profilu k novému působení v ústavně-právním výboru Senátu

 Nově budu jedním z osmi lidí v Ústavně-právní výboru Senátu, kam přecházím z Výboru pro sociální politiku. Je to pro mě hodně důležité, protože na znění zákonů se dá napáchat hodně škody. Ze své advokátní praxe s tím mám bohužel dost zkušeností. Nabízím krátký a jednoduchý kontext:

V Senátu fungují různě zaměřené výbory. Třeba na zdravotnictví, záležitosti EU, zahraniční věci, obranu a bezpečnost atd.

Ústavně-právní výbor je jedním z nejvytíženějších. Vyjadřuje se totiž prakticky ke všemu – kontroluje a navrhuje změny zákonů. Vede odbornou diskusi, zve si experty a lidi, kterých se zákon týká. Připomínkuje, dává doporučení, vytváří vlastně podhoubí pro pozici zákona na plénu.

Střídám Annu Hubáčkovou, která je teď ve vládě. Z 8 lidí tam budu znovu jedinou ženou. Odcházím ze Sociálního výboru, protože je možné být jen v jednom. Kdyby to šlo, byla bych ráda v obou. Sociální tématice se budu ale věnovat i nadále nejen v Ústavně-právním výboru.

A můj cíl? Zákony musí být prospěšné pro každého, bez rozdílu původu či věku. Musí odrážet lidskost. Toho se budu držet především.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama