Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2022 16:39:00

Minulá vláda odmítla našim připomínkám naslouchat

Minulá vláda odmítla našim připomínkám naslouchat

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 23. března 2022 k autorskému zákonu

 Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážený pane ministře, vážená vládo,

já už tady jenom stručně zmíním to, co včera avizoval můj kolega Jakub Michálek, a tedy, že i k tomuto tisku budeme mít pozměňovací návrhy. Je to z toho důvodu, že Piráti už v minulosti měli řadu výhrad jak k samotné evropské směrnici, tak i k její implementaci, a to zejména kvůli kontroverzním automatickým filtrům, které by mohly vést k mazání obsahu jako jsou například memy, satira, ale i některé vzdělávací materiály. A nejsme jediní, kdo k této směrnici má výhrady. Například Polsko napadlo tento článek 17, ty takzvané upload filtry, u Evropského soudního dvora.

Návrh zákona byl připravován od roku 2019 a je tak z dílny minulé vlády, která odmítla našim připomínkám naslouchat. Piráti ale tento návrh i přes výhrady v prvním čtení podpoří a v rámci druhého čtení se ale v souladu s programovým prohlášením vlády a v souladu s dlouhodobým program Pirátů chystáme předložit několik pozměňovacích návrhů, které posílí ochranu práv uživatelů i autorů.

Na toto téma se také chystá po dohodě s panem ministrem na půdě Ministerstva kultury seminář, který proběhne 6. dubna a kam jste všichni srdečně zváni. Tam bude možné naše jednotlivé návrhy probrat podrobněji.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama