Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2022 22:13:00

Proč spolkne rekonstrukce IPRu skoro miliardu?

Proč spolkne rekonstrukce IPRu skoro miliardu?

Pražští radní dnes schválili návrh na úpravu celkových nákladů rekonstrukce administrativního areálu Emauzy, kde sídlí Institut plánování a rozvoje (IPR).

Náklady činí skoro miliardu korun! Je možná na čase se zamyslet, zda je tato investice v současné situaci opravdu nutná. Já osobně to tak nevidím. V době, kdy řešíme nedostatek míst k bydlení v hlavním městě, kdy je Praha navíc zatížena hledáním ubytování pro uprchlíky, je miliarda korun opravdu suma, za kterou by se dala vyřešit velká spousta jiných věcí.

Vede mě to mimo jiné i k úvahám, jak moc je pro Pražany IPR prospěšný. Původně vznikl jako servisní organizace radního pro rozvoj. Jeho původním hlavním posláním měly být návrhy a zpracovávání různých studií. Dnes ale IPR představuje monstrózní instituci, jejíž provoz spolkne z rozpočtu hlavního města ročně 400 milionů korun a která se zabývá nejvíce vlastní propagací a propagací svého ředitele. Přitom hlavní úkol IPRu, nový územní plán Prahy stále, a to ani po 10 letech, není dokončen.

Opravdu tedy v této době potřebujeme nákladný a zbrusu nový palác pro úředníky IPRu. Pro úředníky, za kterými navíc není žádná hmatatelná kvalitně odvedená práce? Jen špatně připravený metropolitní plán, který stál hromadu peněz.  Nemáme v Praze smysluplnější projekty? V rámci bytové politiky bych jich mohl jmenovat celou řadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama