Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2022 17:33:00

Polčáka by mělo Hnutí STAN odvolat, musíme ale změnit zákon o střetu zájmů

Polčáka by mělo Hnutí STAN odvolat, musíme ale změnit zákon o střetu zájmů

Změnu zákona o střetu zájmů v souvislosti s kauzou europoslance a bývalého místopředsedy STANu Stanislava Polčáka požaduje Hnutí Přísaha.

 „Je naprosto bez debat, že chování pana Polčáka je nemravné a že je potřeba, aby z toho jeho STAN vyvodil důsledky. Pan Rakušan a pan Gazdík by měli požadovat Polčákovu rezignaci. Ukazuje se, že ODS, STAN, TOP09 i Piráti prosazovali zákon o střetu zájmů, který pak sami naprosto neuvěřitelně porušují. Politik placený z našich peněz nemůže účtovat provize za politickou práci. Kromě zákona o střetu zájmů je potřeba také konečně udělat zákon o lobbingu, jak jsme navrhovali v našem programu,“ řekl dnes předseda Hnutí Robert Šlachta.

Poslanecká sněmovna dnes měla jednat na mimořádné schůzi o situaci, kdy europoslanec STAN Stanislav Polčák pomohl obcím v okolí vybuchlého muničního skladu Vrbětice získat dotace, a pak si jako advokát chtěl naúčtovat provizi 7,5 milionu korun. Polčák rezignoval na post místopředsedy strany, ale mandát europoslance si nechal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama