Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2022 18:09:00

Covidový rok je taková třešnička na dortu

Covidový rok je taková třešnička na dortu

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 26. dubna 2022 - reakce na projev poslankyně Schillerové

 Děkuji, paní místopředsedkyni a své kolegyni za laskavost.

Já chci jen krátce zareagovat na vystoupení paní předsedkyně Schillerové, která teď má takovou ambici všechno svádět na ten covid; všechno špatné, co se s veřejnými financemi v posledních letech dělo, svalit na covid. I kdybychom na ten covid zapomněli a na ty roky, kdy byl covid, zapomněli, tak jsme tu měli poměrně ekonomicky úspěšné období 2014 až 2019, kdy česká ekonomika rostla nadprůměrným tempem více než tří procent, což už je opravdu v evropských podmínkách slušné číslo ekonomického růstu.

A v této dobře před covidem nás přesto v době ekonomického růstu tato vláda zadlužila v řádu stovek miliard korun. Takže ten poslední rok covidový, to je, paní předsedkyně, taková třešnička na dortu toho vašeho působení, kyselého nebo hořkého působení. Protože kdybyste se chovali v těch letech 2014 až 2019 mnohem odpovědněji, možná jsme dneska měli i větší prostor pro to pomáhat těm, na které to dopadá.

A poslední věc. Kdybychom přijali všechna vaše opatření, která jste představila, nebo váš pan předseda představil v těch dvanácti opatřeních proti drahotě, tak to znamená další stovky miliard korun, které se dostanou z fiskálu do ekonomiky. Nejenom, že to bude znamenat další stovky miliard nárůstu dluhu, ale bude to přispívat k vyšší a vyšší inflaci. Protože to, co způsobily vaše stamiliardy navíc, je i ta dnešní inflace, které bohužel musíme čelit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama