Ing. Jan Schiller

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2022 16:06:00

Studenti si vyzkoušeli roli zastupitelů Ústeckého kraje

Studenti si vyzkoušeli roli zastupitelů Ústeckého kraje

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se konalo zasedání simulovaného studentského zastupitelstva.

 Třiadvacet žáků druhého ročníku Obchodní a jazykové školy v Ústí nad Labem se vžilo do rolí krajských zastupitelů a zkusilo si, jaké to je prezentovat před ostatními vlastní bod do zastupitelstva, uvádět argumenty v diskusi s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem, obhájit své nápady a v neposlední řadě body v rámci programu zasedání také odhlasovat.

Žáci ústecké obchodní školy strávili na krajském úřadě celé dopoledne. Akce se uskutečnila v rámci Evropského programu Erasmus+, realizátorem akce pak byla společnost Agora Central Europe, která realizaci studentského zastupitelstva školám nabízí. Jedním z cílů projektu je zvýšení zájmu mladých lidí o lokální politiku a problémy v jejich okolí. Žáci se naučí, jak se mohou zapojit do jejich řešení.

„Věřím, že si žáci odnesli spoustu zajímavých poznatků do života a že si zlepšili komunikační schopnosti, které se mohou hodit nejen u maturitních zkoušek, ale především v dalším profesním životě,“ uvedl hejtman Jan Schiller. Toho na mimořádném zastupitelstvu doplnili radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková a předseda výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama