Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2022 10:21:00

Fialovo pastelkovné je předvolební úplatek

Fialovo pastelkovné je předvolební úplatek

Hnutí Přísaha považuje krok vlády vyplatit jednorázový příspěvek na každé dítě 5000 korun rodinám s příjmem do 83 tisíc čistého měsíčně za populistický.

 Odvrací to jen pozornost od toho, že Fialova vláda neřeší skutečné problémy a vůbec nereaguje na řadu návrhů, jak by se současná inflační, uprchlická a energetická krize mohla řešit. „V podstatě vláda jednorázově utratí přes 7 miliard korun v populistickém stylu, který poslední roky tak často kritizovala, ale nic nevyřeší. Je to Fialovo pastelkovné, které lidi dostanou měsíc před komunálními volbami, uvedl předseda Hnutí Přísaha Robert Šlachta.

„Místo aby vláda řešila inflaci s ČNB, aby řešila nejvyšší ceny energií minimálně v Evropě, aby řešila ceny benzinu, aby se starala o naši bezpečnost, místo toho, aby zveřejnila strategický plán pro řešení ukrajinské uprchlické krize, aby hledala místa ve školách a školkách, tak vám chce, milí občané, "zalepit hubu" jednorázovým příspěvkem pět tisíc korun. Tomu se říká volební úplatek,“ říká předseda Hnutí Přísaha Robert Šlachta. Příspěvek se totiž bude vyplácet až v průběhu srpna. Komunální volby jsou začátkem října.

Vládní koalice se zaštiťuje pomocí těm, kteří si nemohou pomoci sami. To však jednorázový příspěvek vůbec neřeší. „Jen nárůst záloh na energie je mnohem vyšší, je to jen taková zástěrka neschopnosti Fialy a spol. Hnutí Přísaha přitom nabídlo řadu receptů. Například snížení DPH na potraviny, kontrolu toho, jak se nám zdražuje energie, kontrolu a omezení marží překupníků s energiemi i pohonnými hmotami. To totiž pomůže dlouhodobě a každému. O tom ale vláda nechce samozřejmě slyšet. Lepší je prý vyhodit jednorázově 7 miliard a tvářit se, že se nic neděje,“ dodává Šlachta.

Pastelkovným se před lety nechvalně proslavil bývalý ministr za ČSSD Zdeněk Škromach. Opozice tehdy vládu tepala za vyhazování peněž komínem těsně před volbami. Nakonec bylo zrušeno. Ještě loni před sněmovními volbami takové úplatky kritizovalo i dnes už vládní trio Petr Fiala, Marian Jurečka a Markéta Pekarová Adamová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama