Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2022 17:33:00

Nehrozí přelití organizovaného zločinu do České republiky?

Nehrozí přelití organizovaného zločinu do České republiky?

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

Vážené dámy, vážení pánové,

já bych tady rád zareagoval na některá vystoupení pánů ministrů, která tu zazněla, nicméně stále jsme se nedozvěděli, jakým způsobem jsou tedy nebo zda jsou ukládány do databáze biometrické údaje příchozích, protože si myslím, že to je celkem nasnadě. Asi všichni víme, že na Ukrajině je obrovská korupce, dá se tam koupit jakýkoliv pas, dá se tam koupit v podstatě cokoliv, i nová identita. Takže my ani nevíme, jestli tady máme lidi, kteří nebyli trestáni nebo byli propuštěni, ale měli dostatek prostředků na to, aby si koupili novou identitu.

Dále, vzhledem k tomu, že ti lidé, kteří jsou zaregistrováni v našem systému, anebo se dostali přes hranice, tak se mohou naprosto volně pohybovat po celém schengenském prostoru. Mě by zajímalo, jestli ta databáze příchozích je kompletně sdílena v celé Evropské unii, nebo jestli je to jenom naše databáze, anebo jestli žádná databáze neexistuje, protože v případě, že někam přijde člověk, požádá o dávku, pak může jet do jiného okresního nebo krajského města, požádat o ni znovu, tedy platí to samozřejmě i pro bankovní účty a pro bankovní identitu. Tak se nám tady uzavírá nějaký kruh a vzhledem k tomu, že na Ukrajině je poměrně rozšířený organizovaný zločin, to tady není žádné tajemství, tak by mě zajímalo, jestli nehrozí přelití tohoto organizovaného zločinu tady do České republiky. Je to, myslím, naprosto legitimní otázka, není to žádná xenofobie, ale je to předběžná opatrnost. A tuto předběžnou opatrnost by měly mít bezpečnostní složky státu a samozřejmě i Ministerstvo vnitra, kterému tedy velí pan ministr Rakušan.

To jsou moje otázky. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama