Bc. Jaroslav Bašta

Zemřel 8.4.2024
  • SPD
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2022 16:51:00

Jak chce ministerstvo vnitra zabránit projevům hybridní války

Jak chce ministerstvo vnitra zabránit projevům hybridní války

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

Pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové,

navážu na to. Měli bychom se mimo jiné také bavit o bezpečnostních rizicích migrace. Jedno z nich máme před očima, to, o čem se tady mluví, o těch Romech, kteří jsou na nádraží, tak tam se ví, že to je organizované. Jenom se neví kým.

Já bych při této příležitosti připomněl, že něco podobného jsme zažívali ne my přímo, ale státy Evropské unie, na podzim, když Bělorusko přiváželo migranty na hranice s baltskými státy a Polskem. Totéž se týká organizovaného zločinu, protože jedni z prvních, kteří se vždycky dávají do pohybu, jsou lidé, kteří žijí - těch asi 5 % mužů třeba, kteří mají kriminální sklony.

V tomto případě má Česká republika docela dobrou příležitost toto všechno podchytit a snažit se minimálně evidovat, ne-li přímo zabránit, protože podle ukrajinských zákonů, a my s Ukrajinou spolupracujeme, muži mezi 18 a 60 lety její území opustit nesmějí.

Takže v tomto případě by mě zajímalo, jakým způsobem na to bude reagovat ministerstvo vnitra, zda má plány, jak zabránit tomu, aby došlo k takovým projevům hybridní války, které byly v tom Bělorusku a které ta migrace těch Romů připomíná (Předsedající: Čas, pane poslanče) a jak se budeme bránit příchodu nových forem organizovaného zločinu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama