Ing. Martin Jiránek

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2022 9:43:00

Za 9 milionů koukat, jak vypadá 40 let stará francouzská budoucnost

Za 9 milionů koukat, jak vypadá 40 let stará francouzská budoucnost

Komentář na facebookovém profilu k České republice a její prosperitě.

 Sedím na Ministerstvu zahraničních věcí na jednání Komise pro jednotnou zahraniční prezentaci ČR. Jednou z otázek je, co budeme dělat s marketingovou značkou "The Czech Republic: The Country For The Future" tedy Země pro budoucnost.

Tak jsem si vzpomněl na pondění článek. Pokud si budeme za 9 milionů týden ukazovat, jak vypadá 40 let stará francouzská budoucnost, pak si tím sloganem nejsem moc jistý.

Další velká otázka, kterou budeme z mého pohledu vyřešit je, jak si budeme v zahraničí říkat - Czech Republic nebo Czechia. Ale o tom jindy.

Každopádně z pohledu sjednocení komunikace nás čeká ještě hodně práce. Prostudoval jsem si zhruba 70 stránek strategií a plánů, protože cestovního ruchu se promyšlená  prezentace země klíčově týká. Materiálů je tedy hodně, a je tam i dost dobrých myšlenek. Jen se toho za posledních 10 let nepodařilo prosadit do praxe skoro nic. Stačí,  když si vedle sebe položíte vizitky českých  ministerstev a největších organizací, uvidíte desítky různých vizuálů a zjistíte tak, že se nám zatím nepodařilo sjednocení ani v této základní věci.

I po diskuzi s dalšími lidmi z Komise však vidím chuť se domluvit a sjednocení a jednotnost konečně opravdu posunout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama