Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2012 21:13:46

Starost o bezpečnost Evropy nebo vypočítavost?

Starost o bezpečnost Evropy nebo vypočítavost?

Přestože závěrečná zpráva evropských jaderných regulátorů ENSREG dopadla pro Českou republiku pozitivně a potvrdila odolnost českých elektráren, chce evropský komisař pro energetiku Günther Oettinger další zátěžové testy v jaderné elektrárněTemelín.

Budeme-li tento požadavek vnímat v kontextu s uzavíránímjaderných elektráren v Německu a trvalým odporem Rakouska vůči Temelínu, pak se nemohu zbavit dojmu, že ze strany evropského komisaře nejde o starost o bezpečnost evropských jaderných zařízení, ale pouze o nátlak na českou vládu a prosazení zájmů určitých lobbistických skupin.

 Česká vláda už by měla konečně zareagovat na podobné vměšování do národních zájmů. Energetická politika by měla příslušet jednotlivým státům a měla by být v rukou odborníků, nikoli politiků. Pokud bychom měli podlehnout tlaku německo-rakouských lobbistů, pak se můžeme dostat do situace, kdy nebudeme schopni pokrýt vlastní energetické potřeby. Jistě by se pak našli pomocníciz Německa či Rakouska, ochotní nám energii za drahé peníze prodávat.

 Jiří Rusnok, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama