Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2022 22:13:00

Vedení schválilo vznik Energetické sekce strany

Vedení schválilo vznik Energetické sekce strany

Všem členům Strany soukromníků České republiky a našim sympatizantům

Vážené dámy a pánové, 23. června 2022 vedení Strany soukromníků České republiky schválilo vznik Energetické sekce strany. Po již fungující Zemědělské sekci vedené panem Martinem Nejdlem, je to zatím druhá odborná sekce strany.

Do čela sekce byl schválen ing. Martin Lang, soukromník, vývojový ředitel, absolvent ČVUT Praha, fakulta elektrotechnická a místopředsedou sekce RNDr. Otto Jarolímek, CSc., soukromník, člen vedení strany, přednášející fyziku na půdě Technické univerzity Liberec.

Energetická sekce Strany soukromníků České republiky bude sdružovat podnikající nebo zájemce o podnikání v celé šíři obnovitelných zdrojů. Malé vodní elektrárny, bioplynky, větrné elektrárny, fotovoltaika, výrobce syntetického metanu, výrobce vodíku atd. Vše výše uvedené v určitém rozsahu už existuje.

Určitě se shodneme, že energie, její dostupnost a cena je, a nadlouho bude, velmi třaskavé téma, jehož nezvládnutí zapříčiní v mnoha zemích politický zvrat. Česká republika není výjimkou. Dnešní hospodářsky i politicky velmi napjatá doba nám ale přináší historickou šanci zbavit se závislosti na brutálních primitivech z východu. A to i přesto, že není tajemstvím, že v energetice v České republice je na vysokých postech určité množství „managerů“ zkorumpovaných Ruskem. A tak je to v Německu, Francii a dalších zemích. Ne nadarmo má německá sociální demokracie přezdívku další divize Gazpromu. A její předseda stojí v čele německé vlády.

Vraťme se do České republiky.

Je s podivem, proč premiér Petr Fiala důrazně nepoukazuje na to, že Havlíček s Babišem před pár lety zastavili mj. budování plynovodu z Polska, a teď se to bude dohánět. Kdyby „nepraskly“ Vrbětice, tak Havlíček prosadil Gazprom do výběrového řízení na dostavbu Dukovan. Pánové se teď oklepali a dělají vše proto, aby opět převzali moc. V zemi, kde bude Babiš prezidentem a Havlíček předsedou vlády, nechci žít. Toto nebezpečí je bohužel opět velmi reálné.

Strana soukromníků České republiky se nikdy nepostavila a ani nepostaví proti budování dalších jaderných bloků. Jaderná energie má v systému svoje místo, ale není všelékem. Navíc je ovládána státem a několika velmi dobře placenými věrnými managery, kteří nemají žádný zájem o rozvoj jiným směrem. Celá šíře obnovitelných zdrojů je naopak obrovskou šancí pro tisíce malých a středních soukromníků včetně velkého přínosu republice.

V mnoha vyspělých zemích šanci na úspěch i drobných soukromníků v energetice umocňuje tzv. platforma kolektivního investování. Už zveřejnění prvního článku na facebooku Strany soukromníků České republiky přineslo velký rozruch. Nejsme odpůrci jaderné energie. Jsme pravicová stavovská politická strana a jakékoli zelené a červené ideologie jsou nám cizí. A to nejen proto, že jsou levicové.

Zakládáním odborných sekcí se chceme přiblížit k politice našich politických předků z 1. republiky. Nestačí jen získávat ve volbách pozice obecních a krajských zastupitelů, senátorů a doufejme, že jednou i poslanců. Musíme se snažit pomoci soukromníkům i v „prorážení cesty“ pro jejich podnikání. Jalových keců jsou v republice plné sklady.

Sestavování kandidátek pro podzimní komunální a senátní volby ukazuje, že zájem o Stranu soukromníků České republiky roste. Volby nám přinesou i značné množství nových odborníků z různých oborů a toho je nutné využít. Garantuji, že budeme odpovídat na Vaše dotazy. Jsme politická strana a jsme si vědomi, že některé Vaše dotazy či poznámky nebudou mít s odborností nic společného.

Zemědělská, Energetická a případné další odborné sekce si kladou za cíl pomáhat v odborné a obchodní rovině členům strany a našim organizovaným sympatizantům.  Zájemci o činnost v Energetické sekci se mohou přihlásit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama