TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2012 17:06:48

Urbánek (TOP 09): Jen ti vrazi z Wall Streetu tam chybí soudruhu Hoffmane

Urbánek (TOP 09): Jen ti vrazi z Wall Streetu tam chybí soudruhu Hoffmane

V pátek 20. dubna se na těchto stránkách objevil příspěvek „Hoffman (KSČM): Zůstanu rebelem, i kdyby se čerti ženili“. Jelikož jsem byl v tomto dílku jmenován, dovoluji si reagovat.

      Autor zmíněný článek zveřejnil dva dny po té, co byl odvolán z postu v představenstvu Kongresového centra. To ho zřejmě vedlo k tomu, že do článku zahrnul rok 1968, 1989 i řadu propagandistických sloganů, jen na ty příslovečné vrahy z Wall Streetu jaksi pozapomněl. Náš kontakt je ale mnohem mladšího data a to pouze od posledních komunálních voleb a odehrává se v zastupitelstvu městské části Praha 11, kde soudruh Hoffman zastává funkci uvolněného předsedy kontrolního výboru. Já jsem byl opoziční zastupitel.

      Hlavním momentem našich sporů je jeho pojetí výkonu této funkce, které se dá nazvat zametačské a funguje podle pravidel platných pro situaci, když kontrolovaný kontroluje sám sebe. Důkazů pro takové koaliční fungování ODS+ČSSD+KSČM je celá řada, především ve veřejně přístupných protokolech o hlasování zastupitelstva v personálních záležitostech či v situacích kritických, kdy se nedostává potřebný počet hlasů. Autonomní hlasování si klub KSČM dopřeje jen v situacích naprosto marginálních. Dá se tedy konstatovat a doložit, že KSČM drží svými hlasy problematického starostu Prahy11 Dalibora Mlejnského (ODS) u moci.

       Podobně se soudruh Hoffman dlouhodobě osvědčil ve funkci uvolněného předsedy kontrolního výboru v Zastupitelstvu hlavního města Prahy v období primátora Pavla Béma. Jeden příklad ze zprávy o činnosti za rok 2009 předkládané předsedou Hoffmanem, akce petice ve věci „zachování azylového domu občanského sdružení Společnou cestou ve stávajícím objektu Donovalská 1862, Praha 11“. Jak neslavně uvedené azylové zařízení dopadlo, občané Jižního Města vědí, přestože radní Janeček měl za úkol řešit záležitost ve smyslu petice.

      Někteří voliči z Prahy 11 si mohou jen vzpomenout na koaliční oslavu po ustavujícím zasedání zastupitelstva Prahy 11, konanou v Jihoměstském pivovaru, kdy na podiu spolu křepčili nově zvolený starosta Mlejnský (ODS) a předseda kontrolního výboru Hoffman (KSČM). První sděloval, jak to dobře povede a druhý, jak to bude dobře kontrolovat. 

       My se můžeme jen těšit s jakým literárním výtvorem nás překvapí soudruh Hoffman v budoucnu, až jak doufáme, bude opouštět funkci předsedy kontrolního výboru na Praze 11, neboť ten zmiňovaný článek z 20. dubna by si měl přečíst každý kdo svým hlasem v budoucích volbách podpoří byť nepřímo, návrat KSČM k moci, nebo ten kdo takovou koalici schvaluje, jako pan místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier mladší.

Ing. Stanislav Urbánek, CSc., zastupitel Prahy 11 za TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama