Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2022 17:09:00

Odříznout se od zdrojů energie, aniž máte náhradu, to může udělat jen naprostý..

Odříznout se od zdrojů energie, aniž máte náhradu, to může udělat jen naprostý..

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

 Děkuji, paní předsedající.

Tak vyslechl jsem tady spoustu zajímavých poznámek, ale co jsem nevyslechl, z čeho mají lidi zaplatit doplatky za plyn a za elektřinu. Nevyslechl jsem jediné slovo na téma, že pakliže nebude fungovat Nord Stream 1 a South Stream, že tedy vedle toho existuje Nord Stream 2, který je připravený, natlakovaný a stačí otočit ventilem a ten plyn bude proudit, čemž brání nějaké administrativní překážky a stanovisko samozřejmě Spojených států, protože ti vědí, že v momentě, kdy se spustí Nord Strem 2, tak definitivně se uzavře evropský trh pro břidličný plyn, jejich předražený.

Nevyslechl jsem jediné slovo o tom, proč Němci nakupují kubík za šest korun, a pan ministr Síkela nakoupil za třicet sedm. To by mě moc zajímalo. A co se týče obyčejných lidí, kteří začínají mít starosti, tak líbila se mi poznámka pana ministra Jurečky, že se zvýšil počet lidí, kteří jsou závislí na dávkách. To jako opravdu se vám povedlo tohleto, to je skutečně hodné progresivistické vlády. Takže prosím vás pěkně, zůstaňme na zemi a držme se toho, že zastupujeme zájmy lidí, že se máme starat o obyčejné lidi, aby vůbec byli schopni přežít, protože odříznout se od zdrojů energie bez toho, že máte adekvátní a plnohodnotný náhradní zdroj, tak to může udělat jenom naprostý - jak bych to řekl diplomaticky, amatér.

A lidi to odnesou a nezapomenou vám to.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama