Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2022 9:11:19

Hnutí SPD je podle průzkumů třetí nejsilnější politickou stranou v zemi!

Hnutí SPD je podle průzkumů třetí nejsilnější politickou stranou v zemi!

Podle posledně zveřejněného aktuálního průzkumu agentury Median by hnutí SPD ve sněmovních volbách získalo 12,5 procenta, což ho řadí na třetí pozici mezi politickými stranami.

Celkové třetí místo je vizitkou toho, že program (dostupný na www.spd.cz) našeho vlasteneckého hnutí je správný a že oslovuje čím dál více slušných a pracujících občanů. Výzkum též uvádí, že strany KDU-ČSL a STAN by se aktuálně do Sněmovny vůbec nedostaly, což je určitě pro většinu voličů dobrá zpráva, neboť naši občané, a to nejen ti chudší, ale i lidé ze středních vrstev, se dostávají do svízelné finanční situace kvůli navýšení cen všeho možného. Za tento stav je plně odpovědná vláda Petra Fialy, neboť není schopná adekvátně řešit stále rostoucí inflaci, která už přesáhla 17 procent a očekává se, že poroste až k 20 procentům.

Současná vláda by měla pomoci v této globální krizi rychle a plošně všem občanům České republiky, tak jak to dělají vlády okolních zemí pro své obyvatele. To ale vláda vzešlá ze slepence pětikoalice vůbec neřeší, protože její prioritou je ukázat navenek v rámci půlročního předsednictví EU, jak jí jsou zájmy EU nadřazené zájmům České republiky, a prioritou pro ni zůstává pomoc Ukrajině. V rámci finanční pomoci na obnovu Ukrajiny dokonce odsouhlasila bez projednání v Poslanecké sněmovně celounijní půjčku na obnovu Ukrajiny ve výši devíti miliard eur, na kterou si ale musí státy EU včetně ČR půjčit formou vydání dluhopisů zaručených členskými státy EU splatnými za 25 let.

Hnutí SPD je zásadně proti tomu, aby si Česká republika musela půjčovat finanční prostředky na obnovu Ukrajiny. Naše vláda by měla v této době aktivně pomáhat českým občanům se zdražováním energií, potravin, bydlení a pohonných hmot a pomocí účinných opatření zastavit stále se zvyšující inflaci. Aktuálně stále přibývá občanů České republiky, kteří jsou ohroženi, že se ocitnou na hranici sociální chudoby, a budou se muset spoléhat na podporu státu, která ale nefunguje tak, jak by měla. Pod příjmovou hranicí chudoby se nachází okolo milionu českých domácností. Zdražováním všech důležitých komodit včetně základních potravin se počty lidí odkázaných na různé sociální dávky budou dále zvyšovat. Dle údajů Českého statistického úřadu jsou nejohroženější skupinou z pohledu materiálního nedostatku domácnosti samoživitelů s jedním či více dětmi, za nimi pak senioři ve věku 65 let a starší. Nyní už začínají být ohroženi materiálním a sociálním nedostatkem i domácnosti úplných rodin s dětmi.

Komunální volby se pomalu blíží a naši kandidáti budou i na komunální úrovni prosazovat program hnutí SPD. Souhlasíte-li s našim programem, dejte v zářijových senátních a komunálních volbách hlas kandidátům za hnutí SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama