JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2022 4:31:00

Kdo a jakou prověrku má požadovat

Kdo a jakou prověrku má požadovat

Komentář na facebookovém profilu k diskusi kolem bezpečnostní prověrky Petra Mlejnka

 Dovolil jsem si v jiné věci interpelovat Petra Fialu, ale odpověď nemám a asi ji nedostanu, tak mi dovolte bez otázky alespoň publikovat vlastní názor. Myslím si, že do funkce šéfa zpravodajců by měl být jmenován člověk, který splňuje všechny kvalifikační požadavky, ke kterým velice pravděpodobně na takovou funkci patří i bezpečnostní prověrka na nejvyšší stupeň (PT) pro styk s utajovanými informacemi.

Z vyjádření V. Rakušana vyplývá, že nebude ve vztahu k nově jmenovanému "šéfovi špiónů" nic podnikat, pokud nebude znát výsledek jeho bezpečnostní prověrky. Údajně má pan Mlejnek bezpečnostní prověrku (bez ohledu na Dozimetr) na stupeň Tajné. To je více než překvapivé.

Ano, s takovou mohl být přijat jistě i do služebního poměru, ale měl by být do případného dokončení BP odpovídajícího stupně zařazen na funkci, kde prověrka na Tajné stačí. Což místo ředitele služby zase jen podle mého názoru určitě není!

Ověřit by nám to mohl např. ředitel NBÚ, třeba to někde veřejně vysvětlí. Nebo alespoň některému z poslanců Komise pro kontrolu NBÚ nebo zpravodajských služeb. Doufám, že se ho zeptají. Od ministra vnitra se totiž už nic než mlžení nedočkáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama