Ing. Josef Pavlík

kandidát do Senátu v okrsku 52 - Jihlava
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2022 17:34:38

Komunální a senátní volby jsou za dveřmi

Komunální a senátní volby jsou za dveřmi

Volby se blíží. Jak hodnotíte práci současné vlády a jejích představitelů?

      Každé volby dávají občanům možnost, aby vyjádřili hlasováním svoji spokojenost (případně nespokojenost) s tím, co zvolení zástupci dělají pro blaho naší země a tím i pro ně.

     Čím je doba komplikovanější a turbulentnější, tím mají politici více možností ukázat, jak umí řešit problémy a jak jsou prospěšní lidu a firmám v ČR. Předběžné hodnocení těsně před komunálními a senátními volbami je pro současnou pětikoalici přímo katastrofální. Nedělají prostě nic.

     Najdou se ovšem i výjimky, kdy pomáháme ukrajinským uprchlíkům natolik, že naši sociálně slabší občané, matky samoživitelky a důchodci jenom zírají, kam mizí miliardy korun, které by rovněž sami potřebovali a v některých případech i daleko více než imigranti.
Česká republika je nejdynamičtěji se zadlužující zemí v evropském prostoru a přesto budeme nakupovat americké stíhačky F-35 za 100 miliard korun, bojová vozidla pěchoty za 52 miliard korun a izraelské drony za cca 3 miliardy korun.

     Jsme čistým vývozcem elektrické energie, kterou nesmyslně a nevýhodně proháníme přes lipskou burzu, abychom ji zpětně nakupovali tisíckrát dráž. Ruský plyn nesmíme nakupovat napřímo, neboť tím bychom údajně podporovali Putina. Když týž ruský plyn kupujeme od Němců, kteří za něj v Rusku platí cca 6,20 Kč, ale českým přátelům jej prodávají za cca 27,00 Kč, je vše v naprostém pořádku. Takovéto chování ze strany Německa má přitom prvky neokolonializmu a naši představitelé zarytě mlčí, namísto aby tento postup tvrdě odmítli.

     V čem je tedy problém? Ve vládě České republiky by museli být skuteční čeští vlastenci a ne servilní figurky, které přinášejí občanům a firmám jenom komplikace a příkoří spojené s nedůstojným životem. Rád bych udělal jedno srovnání. V ČR jsou průměrné mzdy cca na třetinové úrovni se srovnáním s Německem. Francií a Rakouskem. Paradoxem je, že reálné mzdy v ČR již klesly o cca 10 %, kdežto v Německu, Rakousku a Francii pouze o 2-2,5 %. Není se co divit, když nevýhodně prodáváme přes lipskou burzu elektrickou energii a naopak draze z Německa nakupujeme ruský zemní plyn. Jinými slovy řečeno, mzdové nůžky se daleko více rozevírají v neprospěch našich občanů.

     Češi si právem pokládají otázku - je ta naše ukrajinsko-bruselská vláda tak hloupá, neodborná nebo zbabělá, že se nedovede za české zájmy postavit? Vždyť právě oni nás do tohoto nevídaného marasmu a beznaděje sami dovedli. Zásadně neřeší příčiny ekonomické katastrofy, ale až následky, které jsou mnohonásobně dražší. Výsledkem jsou neskutečně se zvyšující deficity státních rozpočtů a tím i budoucích dluhů, které budeme muset my všichni , naše děti a po nich i vnoučata zaplatit. Už dnes činí dluh na jednoho občana včetně nemluvňat více než 300 tisíc korun…

     A do tohoto úpadku přicházejí komunální a senátní volby. Co je potřeba udělat? V první řadě přijít v co největším počtu k volebním urnám a dát jasný nesouhlas a stopku všem zástupcům pětikoalice. Do politiky v ČR musí daleko více promlouvat prostřednictvím vašich hlasů levicové názory, které budou aktivně korespondovat s názory sociálně slabých a slabších občanů. Budou se starat o prosperitu firem a živnostníků. KSČM má připraveny revitalizující programy, jak dosáhnou zlepšení současného stavu, aby v ČR nedošlo k naplnění toho nejhoršího sociálního scénáře a následným silným sociálním nepokojům.
Každý váš hlas pro KSČM bude nadějí pro české lidi a firmy, že se jim bude žít v brzké budoucnosti lépe než doposud.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama