Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2022 21:23:41

Vích (SPD) Celostátní úspěch SPD je vidět i v Libereckém kraji.

 Vích (SPD) Celostátní úspěch SPD je vidět i v Libereckém kraji.

Komunální volby dopadly pro hnutí SPD skvěle. I v Liberci se to povedlo, jsme na radnici. Děkujeme našim voličům.

Celkem jsme v Libereckém kraji letos podali 14 kandidátních listin hnutí Svoboda a přímá demokracie v obcích a městech Libereckého kraje. A byl to velký úspěch, zejména v porovnání s minulým volebním období. Se všemi kandidátními listinami jsme totiž získali 32 mandátů zastupitelů.

Nejlepších výsledků hnutí SPD v Libereckém kraji dosáhlo ve městech Liberec a Jablonec nad Nisou. Přímo v Liberci jsme získali čtyři mandáty zastupitelů, v Jablonci nad Nisou rovněž. V Liberci jsme dokonce porazili ODS. V porovnání s minulými komunálními volbami je to zřetelné zlepšení, tehdy jsme přímo v Liberci mandát nezískali, letos to byly mandáty dokonce čtyři.

V některých dalších obcích a městech jsme získali tři mandáty zastupitelů. Za zmínku stojí třeba Nové Město pod Smrkem, kde jsme získali 3 mandáty zastupitelů (krásných 17,8 % hlasů, tedy druhé místo z kandidátek, v místě se volí 17 členů zastupitelstva), a to je vcelku nová místní organizace SPD. V České Lípě máme také 3 zastupitele, podobně v Jilemnici a Smržovce.

Dva zastupitele získalo hnutí SPD v Libereckém kraji v obcích Vratislavice nad Nisou, Raspenava, Cvikov, Rokytnice a Klokočí. Po jednom mandátu jsme dostali ve Skalici u České Lípy a ve Volfarticích.

Tedy celkově s výjimkou jediné obce (Brniště) hnutí SPD všude, kde v Libereckém kraji postavilo kandidátky, tak uspělo. Stojí za tím ohromný kus práce našich lidí a je jim potřeba poděkovat a samozřejmě voličům. Celkový výsledek 15,69 % pro SPD v Libereckém kraji ale nepřišel sám od sebe. Pomáhá nám správný program a samozřejmě značka SPD, a hlavně usilovná práce našeho předsedy Tomia Okamury a místopředsedy Ing. Radima Fialy, díky ním je značka SPD již prostě tradice. To nám potvrzují i třeba naši kolegové z Prahy, kde větší úspěch slavily kandidátky, kde bylo jasně vyznačeno, že se jedná o kandidátku SPD (byť třeba v koalici s dalšími stranami).

Námi dosažené celostátní výsledky lze také považovat za jednoznačný úspěch. Hnutí SPD je přítomno v zastupitelstvech všech krajských měst, v drtivé většině okresních měst, kde jsme postavili kandidátní listiny, a městských částí Prahy, Brna či Ostravy. V řadě těchto měst a obcí, kde jsme uspěli, v současné době probíhají politická jednání o případných koalicích a zastoupeních ve výborech a komisích. Je evidentní, že SPD už není minoritním politickým hnutím, která boduje jen v určitých lokalitách, ale stává se stranou s úspěchem napříč celou Českou republikou.

Tendenci poklesu ODS, STAN, Pirátů, a TOP09 potvrdily i tyto komunální volby. I proto vedení těchto stran tak znervóznělo po zveřejnění vznikající koalice v Plzni, které by se se dvěma mandáty účastnilo i SPD, a chtějí to zakázat. Zdá se, že nejen v Plzeňském kraji. To je ale taková politická zbabělost, že je to až směšné. Hnutí SPD získalo po celé republice třikrát tolik mandátů od minula, kdy jich bylo 155. Jasný propočet na nárůst získaných mandátů pro hnutí SPD ale přinesly Novinky a následně to shrnul prezident republiky Miloš Zeman. Cituji jeho vyjádření pro TV Prima „Objektivní kritérium, přes které nejede vlak, je rovnání počtu mandátů. Nejvíce nových mandátů získala SPD ".

Vládní pětikoalice se při vyhlašování výsledků voleb sice srdnatě tvářila, jak to zase vyhráli nebo aspoň neprohráli. Opak je ale pravdou.

Takže ještě jednou všem moc děkujeme za odevzdané hlasy a pustíme se do práce pro Vás, naše voliče.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama