Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2022 10:52:00

Politickou scénu Prahy 11 ovládla panika silnější než problémy občanů

Politickou scénu Prahy 11 ovládla panika silnější než problémy občanů

Máme týden po volbách a místo toho, abychom urychleně řešili skutečné problémy našich sousedů, se ostatní strany na Jižním Městě dohadují jen a pouze o tom, kdo bude mít jaké funkce a jestli mohou vládnout se mnou jako se starostou 11.

 Měli bychom společně vymýšlet, jak co nejrychleji pomoci našim občanům zvládnout šílené ceny energií, finančně utáhnout bydlení a další výdaje, které jim díky současné situaci vyletěly raketově nahoru, než jen ztrácet čas tím, kdo na Jižňáku bude starosta nebo sedět na radnici.

Přijde mi proto absurdní, že jsou první povolební jednání převážně o tom, zda se vůbec ostatní strany a hnutí mohou a mají bavit se mnou jako kandidátem na starostu. Je sice pravda, že hnutí ANO u nás získalo ve volbách 25 % a má tak nejsilnější klub ze všech politických stran a hnutí, protože papírový vítěz voleb (HPP11 s 27 %) je sdružení více subjektů včetně například KDU-ČSL. Přesto mi ale nejde o to, jestli budu nebo nebudu starosta. Je to úplně poslední věc, která mě trápí.

Já i moji kolegové z hnutí ANO chceme především začít prosazovat naše programové body a pomáhat lidem, kteří nám denně píšou a jsou opravdu v problémech!

Proto s kolegy z hnutí ANO tlačíme na to, aby co nejrychleji vznikla nová rada, která musí bezodkladně řešit energetickou a inflační krizi, která tvrdě dopadá na naše sousedy ze sídliště. Máme plán, jak okamžitě zřídit funkci energetického ombudsmana, který pomůže občanům Prahy 11 zvládnout extrémně drahé energie, pomůže s nastavením nových tarifů, čerpání podpory na bydlení a další pomoci. Také chceme ihned odhlasovat dočasné snížení daně z nemovitosti, abychom lidem finančně ulevili, nebo okamžité zřízení pobočky potravinové banky a příspěvky na re-use centra a další důležité služby pro překlenutí nejhorší části této krize.

Tohle jsou kroky, které můžeme udělat v nejbližší době a které rychle pomůžou našim občanům. Musíme na tom ale začít hned makat a neztrácet čas. Neplýtvat dny nebo týdny debatami nad tím, kdo bude mít jakou funkci.

My jsme oslovili všechny ostatní subjekty v zastupitelstvu s nabídkou jednání a případné budoucí spolupráce. Tento týden proběhly schůzky se všemi z nich, kromě subjektu Praha 11 Sobě, který se odmítá vůbec potkat. Situace je tu složitá, každá ze stran kromě hnutí ANO si klade nereálné a nesplnitelné podmínky.

Hnutí ANO se snaží sehrát roli mediátora složitých vztahu a jsme připraveni na jakoukoli formu spolupráce prakticky se všemi subjekty. Dle programových priorit nevidíme zásadní rozpor s žádným z nich. A právě proto jsem opravdu nemile překvapen z povolební situace u nás.

Vyzýváme tímto tedy ostatní politické strany k urychlenému jednání ve vzniklé politické krizi na Praze 11. Pojďte prosím řešit v první řadě to, co trápí občany naší městské části, a až následně personálie.

Hnutí ANO připraví balíček opatření na pomoc našim sousedům a předložíme je na první zasedání Zastupitelstva, které musí dosluhující starosta svolat do 15 dnů od finálního uznání výsledků voleb. Bez ohledu na to, zda bude složena nová koalice a zvolen někdo nový starostou, věřím, že se ostatní přidají a budou chtít s námi pomoci občanům naší městské části!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama