Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2022 6:37:00

Holt se jim to prostě vyplatilo

Holt se jim to prostě vyplatilo

Proč chtějí Piráti v Praze za každou cenu vládnout s Praha Sobě? Proč dosluhující primátor Hřib odmítá jednat se SPOLU bez svého kamaráda Jana Čižinského? Pojďme se na tyto dvě otázky podívat blíž.

 Je to totiž zajímavější, než může na první pohled vypadat.

Oficiální argument Pirátů a Prahy Sobě je ten, že prý se jim poslední roky společně dařilo posouvat klíčové projekty, a proto ve spolupráci chtějí pokračovat. To zní sice líbivě, ale pravda je trochu komplikovanější.

Abych vám to dokázal vysvětlit, musím se vás teď zeptat. Slyšeli jste v poslední době v médiích něco o kamerovém systému v hlavním městě?

Vsadím se, že ne. O tomto tématu se totiž nikde nemluví a nikdo o tom příliš neví. Přesto se ale jedná o dost velkou věc, do které z rozpočtu tečou desítky milionů korun.

Piráti se dlouhodobě snaží sebrat kontrolu nad kamerovým systémem firmě Technologie hl. m. Prahy, která ho má na starosti. Nad touto firmou Pirátská strana totiž nemá prakticky žádný vliv, což je očividně už dlouho štve. Nicméně v převzetí kontroly Pirátům po celou dobu ostatní koaliční partneři bránili, dokonce právě i zmiňovaná Praha Sobě.

V pondělí minulý týden se to ale změnilo. Jan Čižinský a Praha Sobě na magistrátu ustoupili Pirátům a schválili, aby kamerový systém kromě Technologií hl. m. Prahy spravovala i firma Operátor ICT. Jak už asi tušíte, Operátor ICT je firma přímo ovládaná Piráty.

Na tom, že Praha Sobě najednou a zčistajasna změnila názor, by samo o sobě asi nebylo nic divného. Jenže to nevíte, že s tímto převzetím kontroly chtějí Piráti zároveň navýšit náklady na kamerový systém na víc než 60 milionů korun.

V roce 2021 Praha platila za zajištění kamerového systému 33 milionů Kč. Nyní by se mělo platit 66 miliónů plus dalších 13 milionů pro Operátora ICT. Za úplně stejné služby!

Proč by měla Praha platila výrazně více peněz za něco, co doteď fungovalo perfektně? Ze strany policie neexistují žádné stížnosti na to, že by dříve bylo cokoliv špatně.

Ať už si Čižinský tvrdí cokoliv, jejich náhlé spojenectví s Piráty se objevilo hned potom, co Pirátům ustoupili a umožnili jim provést tuto pochybnou operaci s kamerovým systémem. Holt se jim to prostě vyplatilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama