Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2022 7:33:00

Oprava Barrandovského mostu je další fiasko

Oprava Barrandovského mostu je další fiasko

Oprava Barrandovského mostu je další fiasko na seznamu zpackaných projektů Pirátů a Prahy Sobě. Stavba se opakovaně prodlužuje a tím také prodražuje, přestože na začátku slibovali, jak rychlé to bude.

 Pražanům tak nejen, že komplikují denodenně život zácpy způsobené zúžením nejvytíženější dopravní tepny ve městě, ale ještě nás to bude všechny stát víc peněz.

Současné vedení magistrátu sice občanům říká, jak je celé to zdržení mrzí a jak za to vlastně nemůžou, protože nastaly neočekávané technické komplikace při stavbě, ale jsou to pouhé výmluvy, kterými chtějí zakrýt své selhání.

Nejdřív se totiž chlubili, jak projekt Barrandovského mostu čtyři roky pečlivě připravovali, ale už po prvních týdnech se ukázalo, že to naopak naprosto podcenili a odvedli nekvalitní práci. Dopravní experti jasně říkají, že se s komplikacemi, které stavbu zdržely, dalo a mělo počítat. Možná ano, kdyby to plánoval někdo, kdo tomu rozumí.

Stavby takového rozsahu, jako je oprava Barrandovského mostu, se nikdy neobejdou bez problémů. To by nicméně mělo vědět i naše dosluhující vedení města. O to víc je zarážející, jak nekompetentně byl celý projekt navržen. Místo toho, aby město na takovou stavbu najalo skupinu vícero firem, které by tak měly dostatek lidí a kapacit v případě, že se začne nestíhat nebo cokoliv komplikovat, udělali zástupci Pirátů a Prahy Sobě přesný opak.

Najali jednu jedinou firmu, které přihráli takto velkou a složitou zakázku. Není překvapením, že když se objevily problémy, se kterým se nepočítalo, nedokázala to dotyčná firma překonat v domluveném čase.

Tohle všechno ale primátor Hřib a především tedy jeho náměstek pro dopravu Scheinherr mohli tušit. Udělali si to nicméně po svém a takhle to dopadlo. Ještě se na začátku tak velkolepě chlubili, jak vysoutěžili firmu na rychlost a nejen nízkou cenu. Prostě to absolutně nezvládli. Ale překvapuje to ještě někoho? Po tom, čemu jsme byli čtyři roky svědky?

Jako zástupce nejsilnější politické síly v Praze po letošních komunálních volbách budu v dalších letech prosazovat taková řešení, aby se podobné problémy při opravách nebo jiných stavbách už neopakovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama