Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2022 9:15:00

Živnostník si připlatí, bobtnající armáda úředníků dostane přidáno

Živnostník si připlatí, bobtnající armáda úředníků dostane přidáno

Komentář na facebookovém profilu k zvýšení měsíční paušální daně na 6208 korun

 Živnostníci budou muset od ledna platit minimální zálohu na zdravotní pojištění ve výši 2722 korun měsíčně. To je o téměř sto korun víc než v letošním roce. Měsíční paušální daň se zvýší o víc než dvě stě korun na 6208 korun.

Je třeba říct, že nová čísla vyplývají z nastavených zákonných propočtů, nejsou důsledkem nějakého politického rozhodnutí. Je to výsledek součtu daných koeficientů, které byly dříve v minulosti určeny. Je to úředně dáno. Bobtnající armáda úředníků nyní jen dohlédne na to, aby vše probíhalo podle zákona. Kdyby ne, máme tu zákonné sankce.

Úředníci budou dohlížet na naplnění povinností z tepla svých kanceláří a se vzrůstajícím platem. Za pekelně drahé teplo však rozhodně nebudou platit ze svých peněženek.

Nic na tom nemění ani fakt, že máme takzvaně pravicovou vládu Petra Fialy. Ta od září přidala 370 tisícům státních zaměstnanců deset procent na platech a sliby o zeštíhlení státního aparátu si již vládní většina radši nepamatuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama