Ing. Petr Vícha

  • SOCDEM
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2022 19:58:00

Musíme táhnout za jeden provaz

 Musíme táhnout za jeden provaz

Bohumín povede další čtyři roky Petr Vícha, zvolen byl už poosmé

Starostou Bohumína zůstane i po osmadvaceti letech Petr Vícha. Na dnešním ustavujícím zastupitelstvu, které trvalo shodně jako před čtyřmi lety 42 minut, už poosmé obhájil post prvního muže města. Nic se nemění ani na pozicích místostarostů, kterými zůstávají Igor Bruzl a Lumír Macura.

Pro setrvání Víchy ve funkci starosty hlasovalo 21 z 23 zastupitelů, dva se zdrželi. Jedním z nich byl sám navržený kandidát, tím druhým David Maryška (SPOLU). Zastupitelé současně vybrali i členy rady. Zasednou v ní pouze zástupci ČSSD, která v zářijových komunálních volbách získala 57,47 procenta hlasů a díky silnému mandátu neměla nutnost reflektovat nabídku na koaliční spolupráci.

Kromě starosty a místostarostů se radními stali Aleš Drobek, Adrian Kuder, Věra Palková a Dušan Socha. Poslední jmenovaný nahradil předchozí členku Yvonu Placzkovou, která se z pracovních důvodů rozhodla do rady znova nekandidovat.

„Po celé minulé funkční období jsme v zastupitelstvu výborně spolupracovali napříč stranami. Většina usnesení byla přijímána jednomyslně. Věřím, že tomu tak bude i nadále, byť volby vždy vzbudí určité vášně. Ale doba je složitá a je před námi řešení spousty problémů, proto musíme táhnout za jeden provaz,“ uvedl bezprostředně po svém zvolení starosta Petr Vícha.

Na úvodním zasedání zřídili zastupitelé také kontrolní a finanční výbor a zvolili jejich předsedy. Předsedou finančního výboru se stal opět Jiří Knot z ČSSD. Kontrolní výbor nově povede Jan Šebesta z ANO 2011.

Vítězná ČSSD obsadila v zastupitelstvu 15 z 23 křesel, 5 křesel patří hnutí ANO 2011, dva mandáty má SPD a jeden koalice SPOLU (ODS a KDU-ČSL).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama