Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2022 19:21:00

Proč jste nedoplnili i další odvětví průmyslu, například zbrojařský?

Proč jste nedoplnili i další odvětví průmyslu, například zbrojařský?

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2022 k zákonu o dani z přidané hodnoty

 Paní ministryně,

já s vámi - prostřednictvím pana předsedajícího - ani tak nejsem v rozporu, ale já jsem to nenazvala válečnou daní. Já jsem to nenazvala válečnou daní a pokud si přečtu článek v médiích na i-Rozhlasu, že kvůli válce na Ukrajině jsou tržby 3x vyšší než loni a cílem této daně je vybrat od samozřejmě společností, které na této situaci mají nadměrné zisky, aby se to dostalo zpátky našim občanům, tak je samozřejmě cílem asi vybrat co nejvíce peněz, aby ta podpora byla co nejvyšší.

Když vy argumentujete tím, že vzrostly zbrojařům náklady na energie, ty ale vzrostly například i výrobcům nebo těžařům fosilních paliv. To znamená, že to vzrostlo všem, náklady na ty energie. Takže když se bavíme o nadměrných ziscích jako takových v souvislosti s válkou na Ukrajině, tak jsem se jenom zeptala, proč jste doplnili banky a proč jste nedoplnili i další odvětví průmyslu jako například zbrojařský, protože jsem si přečetla v médiích, že vzrostly tržby třikrát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama