MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2022 17:38:00

Respektujeme nárok koalice SPOLU na pozici primátora

Respektujeme nárok koalice SPOLU na pozici primátora

Komentář na facebookovém profilu k sestavování koalice na pražském magistrátu.

 Za Alianci pro stabilitu posíláme SPOLU konkrétní nabídku stabilní koalice demokratických stran na celé čtyřleté volební období. Za týden v Praze proběhne ustavující zastupitelstvo, ale zatím se nerýsuje nová koalice. Chceme pomoci jednání o ní odblokovat.

Jsme připraveni bezodkladně jednat o proporčně vyváženém a vůli voličů odpovídajícím zastoupení v Radě hlavního města Prahy a dalších orgánech. Koalice SPOLU pro Prahu s hnutím STAN má 24 zastupitelů a stejně tak má 24 zastupitelů i Aliance stability.

Respektujeme nárok koalice SPOLU na pozici primátora. Rada má ze zákona lichý počet 11 členů. Vyvážené uspořádání je tedy rozdělit tento počet na část 5 členů Rady včetně primátora pro koalici SPOLU pro Prahu a hnutí STAN a 6 členů Rady pro strany Aliance stability.

Primátor má ze zákona „právo veta“, takže není prakticky možné, aby Radou prošlo rozhodnutí, se kterým primátor nesouhlasí. Toto rozdělení odpovědností a sil povede k maximální snaze se dohodnout.

Naší prioritou je začít co nejdříve pracovat a věnovat se zájmům Pražanů, protože Praha i celá země čelí mnoha výzvám. I z toho důvodu musíme všichni udělat maximum pro nalezení kompromisu, a to v zájmu celku a všech obyvatel našeho města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama