Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2022 19:38:56

Facebook mě zablokoval, protože jsem odsoudil válku na Ukrajině

Facebook mě zablokoval, protože jsem odsoudil válku na Ukrajině

Ano, čtete dobře. 30.11. cca ve 23 hodin jsme vydal na své zdi post, ve kterém odsuzuji válku na Ukrajině. Odsuzuji ji od prvního dne, ten post jsem dnes nekonfliktně doplnil, je níže a za odsouzení války jsme byl zablokován.

Zastavte tu válku! Zabíjíte Ukrajinu a za chvíli možná i sebe

Ve válkách se zabíjí a vraždí i nevinní. Kvůli vlivu, moci, ekonomice, zdrojům surovin, dluhům. To je i styl šíření demokracie silou ze strany USA. Zabíjení nevinných a vlastní zájmy. Územní rozpínavost k rozšíření vlivu, přístupu k surovinám, investicím. Ovládnutí světa. Jen na Vietnam tehdy shodili Američané trojnásobek bomb, které použili všechny státu bojující ve 2. světové válce.

Pokud chcete opravdu znát pravdu o tom, co se děje na Ukrajině, kdo za to nese vinu, kdo to podporuje a jak to pro Ukrajinu bohužel skončí, pak je obrázek v úvodu článku plně vypovídající. Děsivé je, jak někteří máváme vlajkami a ignorujeme ty mrtvé tam a posíláte další zbraně. Je vám jedno, že to odnášejí i děti? Je vám jedno, že posíláme zbraně, díky kterým denně umírají stovky lidí?

Je vám jedno, že toto vše podporuje naše vláda, která má krev na rukou. Podporuje to na úkor lidí této země. Půl milionu důchodců a milion rodin s dětmi je na hranici chudoby. Nemají na kvalitní jídlo pro sebe, pro děti, nemají na inkaso energií, nemají na nájem. Vládě je to jedno, raději podporuje válku, protože je to „po proudu“. Ministr vnitra na jedné straně bojuje proti šíření nenávisti, ale přitom ji sám šíří vyvěšením plachty s mrtvým Putinem, což odsoudili i vládní politici.

První státy EU si dohodly navzdory Bruselu s Gazpromem přímé dodávky plynu, další budou v pudu sebezáchovy jednat s Gazpromem také. Namísto toho, aby premiér Fiala využil našeho předsednictví EU, slepě poslouchá šéfku EK Ursulu von der Leyen. Stran energií a jejich cen nedohodl nic. Zastropování cen plynu a elektřiny jeho cenu podle ekonomů zvýší. Na přelomu roku nás čeká trojnásobně zdražení stávajících cen energií, a tak zásadní navýšení potravin a všeho dalšího.

Začnou masivně krachovat firmy, i soukromé osoby, začnou narůstat osobní bankroty, exekuce, sebevraždy. Vláda to nijak neřeší a ani nemá žádný reálný plán. Lidé se na sítích hádají a nenávidí kvůli Rusku a nechápou, že ten hlavní nepřítel je doma. Je jím naše vláda. Hádají se, namísto toho, aby se v pudu sebezáchovy spojili a zásadně se vzepřeli vládě pro její neschopnost řídit tuto zemi a dát lidem šanci přežít. Přitom během pár m,ěsíců přijde obrovská krize, která postihne mnohé z nás.

Nejsem příznivec Ruska, ale ani USA, Číny, či Ukrajiny. Jsou ve své podstatě stejní. Jsem bytostně proti válce, zabíjení a terorismu. Celý život. Nesnáším jakékoli násilí. Přeji Ukrajině mír, ale mám obavu, že ji podle koláže čeká tento osud. Pokud by se dodržely Minské dohody, Ukrajina nezakázala Ruštinu, a nezačala ostřelovat v roce 2014 civilisty na Donbase, válka by nebyla. Celý svět nečinně přihlížel k tomu, co se od roku 2014 na Ukrajině dělo a některé státy to i skrytě podporovaly.

V žádném případě se nazastávám Putina a nehájím Rusko. Válka na Ukrajině ale nezačala letos, ale v roce 2014. Zastavme naši vládu, zastavme tu válku a šílené zabíjení. Demonstrace nic nevyřeší, je třeba k 17. listopadu vyhlásit generální stávku. Varuji všechny, řítí se na nás pohroma, doufám, že jen ekonomická, na kterou se většina z nás nemá jak připravit! Přestaňme se hádat a spojme se proti vládě, která kašle na vlastní lidi!

Tento článek jsem vydal na svém facebooku i jako post 30.10 ve 23 hodin. Post, ve kterém protestuji proti válce na Ukrajině. Post, doplněný věřejně přístupnou grafikou, která je i v tomto článku. Facebook reagoval rychle: napsal mi, že pokud mám sklony k sebevraždě, tak se na ně mám obrátit, že mi pomohou a zároveň mě na 29 dní opět zablokoval za odsouzení války na Ukrajině! Takhle my si tady žijeme.

Přeji vám do dalších dní odvahu a sílu.

Michal Malý, místopředseda MO Trikolora Praha

Napsáno pro Parlamentní listy

Zdroj obrázku: google.com, denik.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama