Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2022 15:09:00

Dýchl na mě z vás minulý režim, pane Michálku. Co mám vzkázat Hřibovi?

Dýchl na mě z vás minulý režim, pane Michálku. Co mám vzkázat Hřibovi?

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 4. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.

 Děkuji, paní místopředsedkyně. Myslel jsem, že budu teda mluvit jenom, jak jsem přihlášen, ale teď mi to nedalo, tak jsem se přihlásil i k faktické na kolegu Michálka. Na mě tady trochu dýchla osmdesátá, možná sedmdesátá léta, když on řekl, my hodní politici rozhodneme, že zlí bankéři budou platit, aby se ty peníze rozdělili mezi lidi. Kdybych já tedy pokračoval v této tezi, tak když jsou ty banky zlé, tak ony to samozřejmě promítnou do cen svých služeb a produktů, o tom se můžeme bavit, tomu já se věnuji 17 let, jestli to promítnou, nebo nepromítnou do výše bankovních poplatků. Kolegovi Michálkovi ukážu, jak už teď se zdražují některé bankovní poplatky, které se čtyři roky buď nezdražovaly, nebo dokonce klesaly. Takže oni to pak zaplatí ti spotřebitelé stejně. Já bych možná poprosil pana ministra Zbyňka Stanjuru, aby řekl svému kolegovi Jakubovi Michálkovi, aby nechodil tak často na mikrofon, protože dělá medvědí službu tomuto pozměňovacímu návrhu. A jeho postoj ve vztahu k financování obcí, krajů rád vyřídím zatím ještě dosavadnímu primátorovi Zdeňku Hřibovi ze stejného subjektu. Určitě ho za to pochválí. (Potlesk z lavic ANO.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama