Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2022 6:40:00

Znovu se otevře téma pomoci rozvojovým zemím

Znovu se otevře téma pomoci rozvojovým zemím

Komentář na facebookovém profilu ke klimatickému summitu v Egyptě.

 Vyřeší konference COP 27 klimatickou krizi?

O víkendu v Egyptě začala pravidelná světová klimatická konference, #COP27. Mnoho míst planety má za sebou další vyprahlé léto a před sebou náročnou zimu s drahými energiemi kvůli cenám fosilních paliv. Přesto není jisté, jaké závěry se na letošním COPu přijmou a hlavně jestli se jimi budou politické špičky řídit. Ráda se ale nechám překvapit.

Těší mě, že se znovu otevře téma pomoci rozvojovým zemím, na které už teď klimatická krize citelně dopadá. Solidarita je na místě, i proto, že ekonomicky vyspělé země mají na klimatické změně větší podíl a je potřeba tento dluh aspoň zčásti splatit. Navíc, čím více budeme pomáhat tam, kde je aktuálně potřeba, tím méně zasáhne klimatická krize nás samotné, například ve formě migračních vln.

Velkým tématem bude samozřejmě i transparence této pomoci, jinak nelze zaručit, že skončí tam, kde má.

Konference končí za 10 dnů. Budete taky napjatě sledovat její průběh? 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama