Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 13:03:00

Mne by opravdu zajímalo, jak to jde ruku v ruce s tím, že se má šetřit

Mne by opravdu zajímalo, jak to jde ruku v ruce s tím, že se má šetřit

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

 Děkuji, paní místopředsedkyně.

Chtěl jsem vystoupit fakticky k projevu pana ministra, kde jsem viděl dvě základní věci, které já řadím do mého klasického dvojího metru. A to jak jde vznik této agentury ruku ruce s tím, že vy jste tady kritizovali vznik sportovní agentury v minulém období, to mě opravdu zajímalo. Obecně princip, vznik nové agentury, která má na starosti něco, co se dá řešit jiným způsobem, a ne, že se tady budou vytvářet nějaké pozice pro někoho. Skutečně budou všichni v přímém přenose vidět, kdo bude šéfem té agentury a jestli bude mít nějakou spojitost s pirátskou stranou.

A druhý dvojí metr je to, o čem vy tady mluvíte v posledním půl roku v souvislosti s energetickou krizí. To je, že lidé se mají uskromnit, že se má šetřit, jak mají být doma oblečeni, a tak dále. A tady zatím pozoruji jedno rozhodnutí za druhým, kdy naopak roste počet různých úředníků, politiků, politických náměstků, hodně je to spojeno s pirátskou stranou, i přes ten váš počet poslanců tady, tak to jde naopak proti tomu. Tady vznikne nová agentura, noví zaměstnanci, nové nároky na státní rozpočet.

Mne by tedy opravdu zajímalo, jak to jde ruku v ruce s tím symbolem pro ty lidi, že se má šetřit, že vy budete škrtat, že budeme v návrhu státního rozpočtu na příští rok, že roste počet zaměstnanců ve veřejné sféře o 8000. A vy jste mi ve všech televizních debatách mlátili o hlavu, když se to dělo v tom minulém volebním období.

To jsou dva základní body, dva základní dvojí metry, které vy máte. Jste přísnější k ostatním a sami k sobě jste benevolentní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama