Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 14:33:00

Najednou vám nevadí, že vznikne nová instituce?

Najednou vám nevadí, že vznikne nová instituce?

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

 Děkuji. Já bych také chtěl reagoval na kolegu Michálka.

On se asi nepoučil z pražského zastupitelstva, že vždycky tam vystoupí jeho kolega Hřib a je tam najednou deset dalších přihlášených. On poděkoval panu ministrovi, že nám odpovídá, tak já se přidám. Já bych poděkoval panu ministrovi, že tady vůbec sedí a předkládá svůj návrh, to je velký úspěch, když už teda takhle tak pojďme takhle poděkovat.

A ještě jedna reakce, pane kolego, prostřednictvím paní místopředsedkyně, no vy možná odpovídáte, to je možné, na moje otázky zatím teda pan ministr neodpověděl, až přijde na řadu, předpokládám, ano, děkuji. Ale nevysvětlujete to, protože ty věci jsou stále ve vzduchu a třeba to vysokoškolské vzdělání je jenom jedna z nich. Ale ty ostatní věci, o kterých já jsem teda třeba tady hovořil, tak ty vysvětlené doposud nebyly.

A ta úplně nejzákladnější otázka je, kde vznikla ta změna o 180 stupňů vašeho pohledu na nové orgány, vznik na nové instituce. Kde vy jste tady v minulém volebním období hrozně kritizovali tu sportovní agenturu, která měla také jasné úkoly, že to je vznik něčeho nového a že to je zbytečné. A kde se vzala ta změna o 180 stupňů, že by najednou hájíte něco, co by se dalo dělat i jinak? Co i odborníci vám říkají, že nebude fungovat.

Vy to tady jenom jaksi relativizujete, že nejenom o protest odborářů. A já, co jsem zaznamenal, tak jsou skeptičtí vůči tomu i odborníci. Tak kde se vzala ta změna, že najednou vám nevadí, že vznikne nový orgán s novými potřebami, nová instituce? A to najednou je v pořádku.

A já to chápu, kde ta změna: Předtím jste byli opozice, teď jste ve vládě a potřebujete prostě, aby vznikaly nové instituce. Takhle jednoduché to je.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama