Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2022 21:45:00

Fialova vláda likviduje české zemědělství

Fialova vláda likviduje české zemědělství

Komentář na facebookovém profilu k zkrácení dotací zemědělcům

 Jak informovala Agrární komora ČR, čeští zemědělci dostávají na kilogram kuřecího masa dotaci 2,50 až 3 Kč, ovšem v západní Evropě je to v přepočtu běžně 15 až 17 Kč. V příštím roce musí čeští chovatelé navíc počítat s celkově nižší podporou z národních dotací, které se mají snížit na polovinu!

„Namísto toho, aby dotace částečně dorovnávaly chovatelům ztrátu, která je kvůli rostoucím nákladům čím dál větší, tak v příštím roce hrozí, že naši drůbežáři přijdou na evropském trhu o konkurenceschopnost. Nevyhnutelně budou hospodařit s prodělkem a budou muset zavírat své chovy. A jedním z důsledků bude také zhoršení potravinové soběstačnosti České republiky,“ uvedla k tomu Agrární komora ČR.

V rozpočtu ministerstva zemědělství se na příští rok počítá s 2,7 miliardami Kč na národní dotace. Proti letošnímu roku je to o 2,3 miliardy méně.

Fialova vláda chce zničit české zemědělství. Už nyní nejsme potravinově soběstační. Hnutí SPD se obecně domnívá, že nejlepší je většinu dotací zrušit (pokud neslouží veřejně prospěšným účelům), ale v případě, že čeští zemědělci dostávají několikanásobně menší dotace než jejich západoevropští konkurenti, nebudou konkurenceschopní a západní zemědělci je svými levnějšími produkty zlikvidují. Čili v takovém případě je nutné, aby stát zemědělcům dotace dorovnával, aby vůbec přežili.

Už to opravdu vypadá jako záměr, že Fialova vláda chce zničit českou ekonomiku a Českou republiku. Na to, aby vláda dala dalších deset miliard Ukrajincům, peníze má, ale českým zemědělcům chce dotace krátit...

Dlouhodobé statistiky ukazují, že potravinová soběstačnost Česka klesá. Soběstačnost Česka radikálně klesla po vstupu na společný trh Evropské unie. Ve výrobě vepřového masa se snížila z 94,5 % v roce 2003 na 43,2 % v roce 2020, ve výrobě drůbežího masa z 92,0 % na 59,8 %, másla ze 126,6 % na 71,6 %, jablek ze 100,2 % na 79,9 % a zelí ze 77,5 % na 56,7 %, informovala před časem Renata Vodičková, vedoucí oddělení statistiky zemědělství a lesnictví Českého statistického úřadu.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost v základních komoditách, které lze u nás produkovat. Když jsme prosazovali soběstačnost naší země, politici Fialova demobloku se nám vysmívali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama