Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2022 9:15:00

Nejvyšší ocenění kraje získalo dalších osm osobností

Nejvyšší ocenění kraje získalo dalších osm osobností

Za dobu patnáctileté historie udílení nejvyšších ocenění Kraje Vysočina byla vyzdvižena práce a životní úspěchy více než 130 osobností Vysočiny. Letošních sedm medailí pro celkem osm mimořádných lidí předal hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

 „Příběhy letošních držitelů nejvyšších ocenění Kraje Vysočina jsou opět odlišné a originální, v každém případě zásadně ovlivnily nebo jistě ovlivní život několika generací v našem regionu. Držitelé letošní série medailí za sebou zanechávají dobro a radost, krásu a naději v něco lepšího a smysluplného,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Kamenná medaile

  • Prof. Václav Báča – v letech 2014– 2022 rektor Vysoké školy polytechnické Jihlava

Skleněná medaile

  • Jakub Klobása – filantrop a podnikatel
  • Marie Křoustková a Antonín Křoustek – zakladatelé spolku Nebojte se policie a Policejní akademie pro seniory
  • Milan Peňáz – amatérský fotograf, spoluautor knihy o zaniklé obci Chudobín, neúnavný propagátor Chudobínské borovice, která se i díky němu stala Evropským stromem roku 2020
  • Jozef Zetěk – spoluzakladatel a ředitel střediska ekologické výchovy Chaloupky, propagátor udržitelného rozvoje a ochrany přírody a krajiny

Dřevěná medaile

  • Richard Rulf – talentovaný umělecký kovář, držitel titulu mistr světa v kování
  • Ondřej Zmeškal – nevidomý sportovec, blogger, spisovatel a inspirativní řečník, životní optimista

Slavnostního večera u příležitosti předání nejvyšších ocenění Kraje Vysočina se účastnili také bývalí hejtmani kraje Jiří Běhounek a Miloš Vystrčil. Pozvání mezi čestné hosty večera přijali někteří předchozí držitelé ocenění a zástupci místních samospráv.

Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina jsou čestnou cenou, o udělení ceny rozhoduje na návrh medailového výboru krajské zastupitelstvo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama