Ing. Jan Volný

  • ANO 2011
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2022 19:57:00

Jestli nemáte informace, já je mám

Jestli nemáte informace, já je mám

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

 Dobře, děkuji paní předsedající.

Vašim prostřednictvím bych chtěl na pana předsedu Kučeru. Nemám mu to za zlé. Není tady dlouho. Není v rozpočtovém výboru. Takhle já ho jenom poučím, že registrační pokladny se u nás nepoužívají, takže výrobci registračních pokladen do toho nemají co mluvit.

A že mluvíme o EET, je to pravda, že to bylo v Chorvatsku, běží to tam stále, i když třeba s tím nemají ty nejlepší zkušenosti. Ale jinak registrace tržeb je v těch osmnácti zemích nebo devatenácti, je to ano s registračními pokladnami zdlouhavé, těžkopádné, nemoderní. A jestli nemáte ty informace, já je mám.

Náhodou slyšel jsem to v rádiu před 14 dny, asi půlhodinový pořad o tom, jak Slováci najíždějí na elektronickou evidenci tržeb. Oni mají registrační pokladny, ale teď vyvinuli nějaký zázračný přístroj, který je v podstatě podobný, s kterým pracujeme my. To znamená ty státy, které vědí, že evidence tržeb má smysl, postupně na tu elektronickou evidenci budou přecházet.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama