doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2022 6:37:00

Známe podobu nového bytového domu Vršovická

Známe podobu nového bytového domu Vršovická

Informace na facebookovém profilu k výsledkům architektonické soutěže

 Polyfunkční dům se 139 nájemními byty, maloobchodními prostory v přízemí a parkovacími stáními pro obyvatele domu a případně i pro rezidenty Prahy 10 vyroste vedle stadionu Bohemky. Podle zadání soutěže vítězný architektonický návrh musí vyřešit i břeh Botiče s parkovou úpravou a cyklostezkou.

V roce 2021 jsme podepsali s městskou částí Praha 10 memorandum o spolupráci na rozvoji lokality Vršovická. Městské byty, které zde vzniknou, budou určeny pro profese důležité pro chod města (učitelé a zdravotníci) a pro křehké sociální skupiny (rodiče samoživitelé, osamělí senioři). Součástí je i dostavba a revitalizace fotbalového stadionu a výstavba sportovní haly v Přípotoční.

Soutěž vypsala Pražská developerská společnost a díky ní vznikne architektonicky kvalitní dům na městských pozemcích. Rozšiřování městského bytového fondu coby jednu z možností řešení bytové krize si dlouhodobě kladu za cíl, proto jsem před čtyřmi lety PDS založil. I když na dobré věci se musí čekat, jsem rád, že už teď vidíme, že založení PDS byl správný krok.

Jedná se o historicky druhou architektonickou soutěž na městský bytový dům a vítězně z ní vyšla kancelář z Brna Kuba & Pilař. Kolegům gratuluju a těším se na nové městské byty!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama