Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2022 13:07:00

Jeden z mnoha otřesných současných příběhů. 13 tisíc důchod, 19 tisíc zálohy

Jeden z mnoha otřesných současných příběhů. 13 tisíc důchod, 19 tisíc zálohy

Komentář na facebookovém profilu k současné krizi.

 Jeden z mnoha otřesných současných příběhů odvysílala TV Prima. Důchod 13 tisíc, zálohy na elektřinu 19 tisíc. Dvaaosmdesátiletou seniorku Evu z Karlových Varů drtí kvůli nečinné Fialově vládě krize, kotel vypnula. „Říkala jsem si, že to není možné. Můj důchod je necelých 13 tisíc. Myslela jsem si, že nějak to ustojím, ale kdyby mi příští měsíc strhli stejnou částku, je to v háji,“ postěžovala si seniorka.

Paní Eva celý život pracovala. Domek koupila z našetřených peněz před 20 lety. Rodinu už nemá, zůstala sama. „Je to těžké pro všechny seniory, nic pozitivního se najít nedá. Mně je 82 a už si nemůžu přivydělat,“ prohlásila.

K pravidelnému důchodu chodí paní Evě ještě sociální dávky, i ty ale tentokrát přišly kvůli prezidentskému vetu zákona o státním rozpočtu pozdě.

Plnou odpovědnost nese vládní pětikoalice Petra Fialy (ODS). Na Ukrajince dává z našeho desítky miliard korun, ale pro potřebné české občany peníze nemá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama