Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2022 13:49:00

Kvalitní školství prostě není možné bez kvalitního financování

Kvalitní školství prostě není možné bez kvalitního financování

Komentář na facebookovém profilu k nápadům snížit počty učitelů ve školách, které zazněli z vládních pozic.

 Obchází mě hrůza z nápadu, že je PRÝ moc učitelů a učitelek. Tak na nich ušetříme.

Já vím, že výuka matematiky není dlouhé roky naše silná stránka (a když se někdo snaží dát matematiku na lepší pozici, tak se na něj všichni sesypou jak na vyvrhele), ale umí v této zemi ještě někdo trochu počty?

Že prý strašně narostl počet učitelů! Nu ano: Zvýšení počtu žáků na základních školách (demografie), dělení tříd u cizích jazyků či matematiky (pro kvalitnější a individuálně přizpůsobenou výuku) nutně vede k nutnosti vyššího počtu učitelek a učitelů. A ano, to už jsem také viděla: Může za to Valachová, vždyť prosadila reformu financování regionálních škol. Jenže jinak by ale financovat dělené třídy nebylo možné.

Třeba si na ministerstvu financi někdo myslí, že se na prahu školy množí učitelé dělením a po skončení vyučování se vrací do jednoho těla, aby u výplat toho moc nespořádali. Ale kvalitní školství prostě NENÍ možné bez kvalitního financování.

Tomu už fakt chybí nápad, že vybereme v anketě "odborníky", stačí jeden na předmět, a ten bude učit všechny žáky v ročníku na obrazovce online (a na vlnách rozhlasu tam, kde není signál). To bychom ušetřili celé krásné desítky miliard jedním škrtem pera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama